Båtkoll i Trosa hamn 20200706

Solen sken igår kväll när jag tog min båtspaningspromenad. Det blev dock ytterligare en snabb vända ner igår, och så var jag naturligtvis en sväng även nu på morgonen, eftersom jag jobbar kväll.
Nästan 50 segelbåtar i hamnen. Semestrarna har börjat på allvar. Och kanske vädret bidrar en del. Det är tryggare att ligga i hamn än i en vik när det blåser. Under natten har det blåst över 20 m/s i byarna vid Landsort.

IMG_2082Några ord om haveristen, som jag redan skrivit ett inlägg om. Det är en Gambler 35, eller något mycket likt. Man kan ju naturligtvis spekulera kring hur man kör av en stabil mast på en masthead-riggad båt. Förstaget är helt och sitter kvar. Vinden var nära 20 m/s och vågorna var ett par meter höga enligt rapport från havet. Så vitt jag vet blev inga personer skadade. Däremot var flera ordentligt sjösjuka ombord.

Till dagens båtar. Efter tips på Facebook är detta en Smiling. En norsk båtmodell från 1974.

En Bavaria modell större med passande namn, Bamse. En Bavaria 50 Cruiser. Den sågs även förra året minns jag. Största segelbåten hittills denna sommar.

En lite skabbig First 456. Design German Frers 1982.

En nyare och blankare båt i from av en Arcona 400. Jag antar att det är den mest sålda Arcona-modellen. Kom 2001.

Dansk flyvepap…En Ravage 36, design Niels Jeppesen 1979. Mer segling än komfort!

En fin Elan-båt, och det ser väl ut som en Elan 37. Och naturligtvis är det Rob Humphreys som står för designen.

Men vad är då detta för något? En halvtonnare av något slag. Trodde först det var en Linjett 30, men det tror jag inte längre. Något tips?

Och ytterligare en båtmodell som är okänd för mig. Stålbåt från 80-talet gissar jag, och just denna gäst har schweizisk flagga på aktern. För övrigt låg det en brittisk Bavaria 36 och ett par tyskar i hamnen också.

Årets största båt! Ett monster! Det ligger en 40-fotare på utsidan, men den syns inte bakom denna Fairlaine Squadron 78.  Det är just denna båt >>>

Större än min lägenhet….


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.