ÅFOR 2019 | ORCi B

Vi kastar in ett inlägg om klass ORC B också. I morgon torsdag blir det Classic och Multihull, två små klasser. Sedan har jag lite tidsbrist på fredag, lördag och söndag, så vi får se vad som kan dyka upp.

ORCi B består just nu av 21 båtar och här har jag just kollat igenom alla mätbrev och alla 21 båtar här har både ORCi- och SRS-tal.

Rutinerade och världsvana Jonas Grandér med besättning på Elliot 44 Matador får naturligtvis finna sig i att vara favoriter här. Ocean Race-seglaren Martin Strömberg finns här som navigatör. Tvåa förra året och under våren har de tävlat flitigt i Tyskland, Danmark och på Västkusten innan det nu är dags för Stockholm.
På västkusten blev de tvåa på Marstrand Big Boat Race, på samma slutpoäng som segraren Kwanza. Strax bakom Matador kom First 40 Karukera på tredje plats.

Cristinehamns-båten Karukera med Ola Sandell vid rodret har varit med på Gotland Runt tidigare med mycket fina resultat. Även de bör höra till favoritskaran i klass ORCi B.

Bakom jagar ett par X-41:or. Dels tyska Imagine med Holger Strechenbach och dels svenska Magic-Mix med Patrik Björklund. Imagine brukar hänga med bra på racen nere i tyskland och runt Nordsjön. Magic-Mix blev fyra förra året och jag petar in Magic-Mix som tredje båt bland mina vinnarkandidater.

Ker 40 Keronimo med Lars Elfversson har jag inte riktigt koll på, men nog borde de kunna utmana om platserna strax bakom pallen i alla fall. Den har dock ett högt mättal och med för mycket motvind kan det bli tufft.

Xp 44 Aida med Lennart Evrell borde väl få upp farten snart. Team Aida prenumererade ju på tätplaceringar tidigare när de seglade First 40.7, men sedan de bytte till Xp 44 har det gått trögt. Kanke är fjärdeplatsen på Lidingö Runt en hint om att de är på väg åt rätt håll.

Det finns säkert fler som kan blanda sig i på de övre placeringarna, Tyska Ginkgo kanske, och de båda First 40 AlmaViva och Öring.

Vinnarkandidater:
Elliot 44 Matador
First 40 Karukera
X-41 Magic-Mix

Några utmanare:
Ker 40 Keronimo
X-41 Imagine
Xp 44 Aida

Långt ifrån:
Farr 400 Wet Job

ÅF Offshore Race >>>

Mina statistiksidor >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.