ÅFOR 2019 | ORCi C

Onsdag och jag tänkte ge mig in i ORCi-klasserna. ORCi C till att börja med. Båtar anmälda till ORCi kommer att köra dubbelt, både ORCi och SRS. SRS används ju för att utse en totalsegrare så alla som anmäler sig i ORCi ska även kvittera ut ett SRS-mätbrev. Fortfarande saknas det ett och annat mätbrev, både för SRS-båtar och ORCi-båtar.

Väderprognoserna för tävlingsdagarna har inte ändrats så mycket. Lågtrycken passerar över Norrland och det blir mest sydväst och västvindar, till att börja med i alla fall. Det kan bli kuling under natten till måndag, västlig. I går skrev jag om nordvind fram på onsdagen, men nu visar vissa kartor på nordvind redan på tisdagen, och närmare kuling dessutom. Sedan kan det bli lite varierande vindar, men mycket kring nord. Men det är långt bort, och mycket kan hända ännu.

ORCi C innehåller just nu 16 båtar. Nån båt saknar mätbrev fortfarande.

First 36.7 Team Pro4u med Patrick Forsgren är så klart favorit, men under våren har de blivit slagna både på Lidingö Runt (fyra) och Sandhamn Open. På SO vann de i och för sig havsköret och blev sedan fyra på banseglingarna. Men de får finna sig i att vara favoriter.
Främsta utmanare bör vara Arcona 380 Imperiet II med Mats Victorin. De vann ju totalt 2017 och de seglade stabilt på Sandhamn open, speciellt på havsracet.

First 40.7 Naomi tar jag ut som tredje kandidat i kampen om segern. First 40.7-båtar går alltid bra, och Naomi med Tobias Hemmingsson är inget undantag. Tvåa på Lidingö Runt i år bland annat.
Ytterligare en First 40.7 finns på listan i ORCi C, Embla med Olof Granander. Granander seglade tidigare SunShine 38 Sherin med starka resultat, men till i år har Sherin alltså bytts mot en First 40.7: Efter vårens uppvärmning bör de känna sig lite hemma i den nya båten och jag tror det hänger med bra. Det räcker kanske inte till pallen, men nära.

X-362 Perfect Excuse med Stefan Peterson, har ju flera bra resultat genom åren. Bland annat vann de väl 2009, men på senare år har det gått lite sämre. Pallen blir nog svår att nå. De slåss om platserna närmast utanför pallen.

Xp 38 Muchacha och Finska First 35 Bianco är också två båtar som troligen hamnar just utanför pallen. Noterbart är att dessa båda ofta har placeringarna efter varandra i resultatlistorna. Tre gånger på de fem senaste åren.

Vi har också en Sörmländsk båt i denna klass. Den gamla en-tonnaren Joint Venture från Oxelösunds SS. Fredrik Lagerström är skeppare och han ska ha med sig en del ungdomar ombord. Dessutom ser jag att Urban Lagerström står med i besättninsgslistan så då är det ju frågan om Linjett 40 Dreamline One kommer till start i SRS B.
Joint Venture har seglat bra under året med bland annat en trea på Lidingö Runt. Jag tror dock det blir lite tuffare här på ÅFOR och räknar inte med någon topp-placering här.

Vinnarkandidater:
First 36.7 Team Pro4u
Arcona 380 Imperiet
First 40.7 Naomi

Några utmanare:
First 40.7 Embla
Xp-38 Muchacha II
First 35 Bianco
X-362 Perfect Excuse Too

Långt ifrån:
SY 340 Idefix

ÅF Offshore Race >>>

Mina statistiksidor >>>

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.