Seapilot2star 2019 | Uppskjuten start

Enligt den officiella anslagstavlan är måndagens första start uppskjuten till klockan 9:00. Varför vet jag inte i skrivande stund, men jag kan gissa. Tror inte det beror på vädret, utan möjligen på att nått fartyg väntas anlöpa Oxelösunds hamn på morgonen.

Jag får ju en timme extra sovmorgon, men det blir lite stressigare hem eftersom jag också ska till jobbet på eftermiddagen.

Missa inte att starten sänds LIVE från Oxelösund. Länkat från www.seapilot2star.se förstås, men också länkat här från min sida. Länkar till höger.

På live-sändningen från Oxelösund kommer jag att snacka. Jag tror också att det blir live från starten i Visby på tisdag. Hur det är med starten i Oskarshamn på onsdag har jag inte koll på.

Jag och pappa var för övrigt i Oxelösund idag på eftermiddagen. Det ven ordentligt i riggarna och vid Vinterklasen i hamninloppet blåste det ibland runt 15 m/s i medelvind och som mest runt 20 m/s i byvind. Det var säkert en del båtar som hade det lite gropigt och blött på sin väg mot Oxelösund.

Vindarna under måndagen väntas bli svaga, sydostliga och vissa seglare är lite oroliga att det blir för svagt. Vi pratade lite med bland annat Anders Mathsson, Dehler 34 DD Funny Too och Stefan Kindeborg, Dehler 34 DD Doris och de hade väl inget mot lättvind och kryss. Dehlern går ju bra i alla vindar. Frågan är vad deras motståndare vill ha för vindar?

På vissa båtar mekades det en del. Och det verkar höra till. Det är alltid några som är ute i sista minuten.

Första start kl. 09:00 alltså. Återstår sedan att se hur mycket jag hinner med att skriva här under måndagen.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “Seapilot2star 2019 | Uppskjuten start

  1. 26 maj, 2019 at 21:33

    Uppskjutna starten verkar bero på ett fartyg som ska lämna hamnen. Hoppas inte starten blir ytterligare försenad, för då får de live-sända utan mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.