Ornö Runt 2019 Resultat

I går lördag seglades Ornö Runt. Många av Sepilot2star-deltagarna genrepade och kanske kunde man här få några hintar om vilka som blir heta inför Seapilot-starten på måndag.

RESULTAT >>>

Vad jag hört blev det väldigt lite kryss och läns, vilket man kan se på resultatlistan. De fyra första på totalen är långsmala båtar, sedan följer några gennaker-båtar. Shorthanded och cruising-klassen dominerar och först på plats 26 hittar vi en full crew-båt med spinnaker, One Off-båten Mithril.

Klass för klass så vann Omega 42 Mirietime med Thomas Höjer, Trollbäckens BS, före ytterligare en Omega 42, Joy. Här deltog ingen Seapilot-deltagare.

I klass C55 segrade Moderna Bryggor med August Isacsson, Dalarö BK.

I klass Shorthanded 1 vann Sk 30 Pepita med Mats Ulltin, Vikingarnas SS före J/92s Jojo med Johan Skåntorp Täby BK.
På tredje plats hittar vi Novan Team Mobline med Nadine Kugel, Runmarö YC och som visar god form inför måndagens start på Seapilot.
Strax bakom, på femte plats kom Linjett 32 Felicia med Lars Lindbäck Linjett 33 Serenity med Jan Komorowskki blev åtta Linjett 32 Hellevi med Thomas Berglund slutade på plats 15 av de 17 som startade. Dessa fyra, Mobline, Felicia, Serenity och Hellevi tävlar alla i startgrupp ett på Seapilot2star coh dessa resultat stärker bara min ranking då samliga fyra är ankade i just den årdning de placerade sig.

I klass shorthanded 2 segrade Passad GT Jenny med Peter Skoglund, SSK före First 34.7 Salvo med Jimmy Hellberg. Salvo är anmäld till Seapilot och där visar väl Jimmy att han har hygglig koll på denna båt. Salvo kommer att vara med högt upp i resultaten kommande vecka. De slog bland annat X-332 Lady X med Mikael Algvere som slutade sjua.
Plats nio togs av FarEast 28 Black Rooster med Olle Lindström och på plats 13 hittar vi First 36.7 Mia T med Johan Lindskog.
FarEast 28 Picador med Katarina Svedjefält tog plats 16. Inga större överraskningar här heller tycker jag.

I klass SRS 1 segrade Lidingö Runt-vinnaren RJ 91 NNg med Kalle Hultman. Hultman seglar Aspect 40 Styv på Seapilot.

I klass SRS2 segrade X-102 Klara med Elisabeth Sjökvist. Inga Seapilot2star-deltagare startade här.

I klass SRS3 segrade Mithril med Rikard Isby några minuter före Finngulf 33 La Dolce Vita med Per Lindstedt. Båda startar i klass 3 på Seapilot och Mithril är förstås topp-rankad.
First 36.7 Ruby med Johan Carlstedt kom nia här och även de startar i klass 3 på måndag.

i SRS4 segrade X-332 Boxer med Mats Victorin. Bavaria 38 Ricki-Ticki med Tord Lindwist blev 13, Fisrt 40.7 Embla med Olof Granander tog plats 14, Scanner 392 Tibidabo med Jonas Hörnfeldt slutade på plats 15 och Dehler 38 The Great White med Fredrik Lindell slutade på plats 16. Här har jag högre förhoppningar på First 40.7 Embla som jag rankat trea i startgrupp sex på Seapilot.

Ornö Runt >>>

Seapilot2star >>>

 

1 comment for “Ornö Runt 2019 Resultat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.