ÅFOR 2018 | Tjejbesättningar

tjejerDe kvinnliga seglarna får mer och mer uppmärksamhet, med all rätt. Om det är fler kvinnliga seglare på Gotland Runt-starten i år än tidigare har jag inte koll på. Tävlande båtar med bara tjejer i besättningen är ju inget nytt. 1987 när jag seglade Gotland Runt första gången deltog två tjejbåtar, minst. Det är svårt med en resultatlista där namnen på skepparen består av en bokstav i förnamnet att urskilja om det är en tjejbesättning. Men X-102 Strula Alena med Lena Möllersten och One Off GPI med Margaretha Nyhlén var i alla fall två som jag har koll på.

Om jag har koll på årets kvinnliga besättningar är det sju båtar med 100% tjejer ombord. Det är åtta som kvalar in att tävla om priset bästa kvinnliga besättning där kravet är minst 50% kvinnor och kvinnlig skeppare.

Jag skulle nog tippa att Williwaw med Emely Hagen och Anna Drougge i doublehanded-klassen har goda chanser att ta hem det priset. På Linjett 37 Octavia seglar Marit Söderström Nordh som ju tog OS-silver 1988 i 470.

Katarina Svedjefält som leder besättningen på Grand Soleil 50 Victoria har seglat jorden runt i Clipper Race, och varit med och vunnit Sydney Hobart Race.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.