ÅFOR | Sörmländska båtar och seglare

Skärmavbild 2018-06-28 kl. 12.18.00

Jag har gjort en liten sammanställning över båtar tävlandes för Sörmländska klubbar. Jag la även till några båtar med Sörmländska seglare ombord.

Grönmarkerade är båtar som jag ser som favoriter i sina respektive klasser. Gul markering är båtar som jagar favoriterna.

Diva 34 Rymling, där seglar Strängnäs-seglaren Mattias Gustafsson och de lär ha en god chans på toppen.
Sydney 40 Rush. Här finns Mattias Gustafssons son Måns Gustafsson samt Nävekvarn-Oxelösundsseglaren Erik Lindén. Båda dessa är unga duktiga jolleseglare med SM-medaljer på meritlistan. De båda gjorde också en stark insats på Seapilot2star i våras när de blev klass-trea med en FarEast 28.

På FoXy Lady har min bror sent om sider hoppat ombord och ska sköta taktik/strategi/navigation. Ska bli intressant att följa FoXy Lady som tidigare har goda resultat på ÅFOR, men en tuff klass.

För oss i Trosa kan jag också tillägga att Trosa-seglaren Åke Wikström seglar på Aspect 40 Styv (Södertälje BS). Och den snabba Östertälje-seglaren Christer Björk återfinns på Farr 30 One Corner.

Några fler Sörmlänningar? Gambler 40 IT Advisor borde kanske tas med på listan. De seglar visserligen för KSSS, men har även trådar till Södertälje BS där flera av seglarna hör hemma.

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “ÅFOR | Sörmländska båtar och seglare

  1. 30 juni, 2018 at 14:45

    Och så har vi ju Västeråsbåten Shakira med Lasse Bergqvist, SS Svearna ombord.

    Farr 30 One Corner, Södertälje BK har tydligen lämnat walk over.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.