Segla Golden Globe på Sailonline.org

I morgon söndag går starten på jordenrunt-kappseglingen Golden Globe Race. Tävlingen går non stop 33000 sjömil runt jorden, single handed, och utan moderna navigeringshjälpmedel som gps och routing-datorer.

Seglings-simulator-spelet Sailonline.org kommer att köra samma runda med start i morgon söndag klockan 10.00. De verkliga båtarna kommer även att synas på Sailonline-spelplanen, och även om de är olika båttyper så får man möjlighet att jämföra sig med de riktiga seglarna.

Allt sker naturligtvis i realtid. I ”spelet” på Sailonline.org kan du styra din båt antingen genom att lägga en kompasskurs eller att styra efter TWA, vindvinkeln. Du kan också programera in kursändringar, för det är naturligtvis omöjligt att sitta framför datorn under hela racet.

Jag är anmäld (wwwTANGOSAILINGnu). Hur långt det räcker återstår att se. Jag sover oftast normalt på nätterna och jobbar 10 timmar om dagen, inklusive resor. Och jag kan inte styra min båt på jobb-tid. Men det är fler som kör efter dessa vilkor.

Det finns ju en del Sailonlinespelare som tar hjälp av datorer och routingprogram, men efter som Golden Globe avgjörs utan sådana hjälpmedel är uppmaningen även på Sailonline att endast framföra och navigera utan routing och hjälp utifrån.

Sailonline.org är gratis, men man kan bli medlem. Ett medlemskap påverkar dock inte framfarten i spelet. Man väljer inga segel eller sådant, utan det handlar bara om strategi, vägval.

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.