Nytt mantåg

Tango180517

Så har Tango blivit uppfräschad med nytt mantåg och nya mantågsband. Mantågsbanden bör man byta med jämna mellanrum har jag märkt. Det har ju hänt oss ett par gånger att dessa band brister. Antar att det är solens UV-stråling som tär på materialet.

Själva mantåget såg riktigt illa ut med en gammal wire som blivit sliten och ful. Nu blev det 4 mm Dyneema. För första gången i mitt liv har jag också splitsat dessa själv med en ögle-splits i varje ända av linan. Det va inte så svårt. Antagligen enklare än att splitsa vanlig tamp.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “Nytt mantåg

  1. Sten Tellander
    17 maj, 2018 at 20:41

    Det blev riktigt snyggt. Bra jobbat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.