Tango bottenmålad

Foto: Jim Q

Foto: Jim Q

Tango är tvättad, vaxad och nu också bottenmålad. Det är i princip klart för sjösättning. Sjösättning är dock bokad till 8:e maj, så vi har tid på oss att fixa och dona ytterligare. Kanske lite lätt slipning på botten. Polera av längs vattenlinjen och så vidare.

Bottenfinishen är kanske inte den bästa längre. Den blir ju sämre för varje år. Kanske blir det läge att göra grovjobbet till nästa säsong. Bottenfärgen vi använder, LeFant Nautica Copper är ju inte tillåten nästa år, så då måste vi byta färg, igen. Och då kan man ju passa på att slipa ner ordentligt och fixa till grundfinishen på botten, köl och roder.

Vad vi ska ha för bottenfärg sedan återstår att se. Att segla färglöst är inget alternativ om båten skall ligga i Trosa. Eko-kommunen Trosa släpper ut så mycket skit i Trosa-ån så det är ju rena växthuset ;-)

Om jag räknar rätt så är det 23:e vårrustningen på Tango. Det är alltså 23 år sedan vi skrapade botten ren och fixade till botten. Tycker det hållit sig bra trots allt. Och speciellt kölen som det nästan aldrig kommer några rostfläckar på.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.