ÅFOR 2017 | Tisdagkväll

Det har under tisdagen varit betydligt lugnare väder än vad måndagen bjöd på. Vinden har dock växlat en hel del i riktning och det kommer den att fortsätta med. Styrkan blir också varierande. Det kan förekomma bleken.
Det verkar också som att det inte förekommit speciellt mycket regn under resans gång. Det såg ju ut på prognoserna innan start som att det skulle kunna komma en hel del regn.

Efter gårdagens rapport gick ju monsterbåten CQS i mål strax före 21. Och att båten under en timme låg stilla 15 sjömil utanför Alma var helt enkelt ett vindhål. Samtidigt som det blåste över tio meter vid Landsort.
Det blev också ett nytt fartrekord för tävlingen, och det var ju Ludde Ingvall själv som hade det gamla rekordet.

Big Boat-klassen vinns av Estniska Cookson 50 Furiosa med ägaren Rolf Relander. En liten överraskning för mig, men som rorsman seglade Rickard Göransson (Inga of Sweden).
Tvåa blir Club Swan 50 Ladykiller med Mats Bergryd som skeppare. Här fanns bland annat Klabbe Nylöf och Björn Österberg med ombord.
CQS tog tredjeplatsen.

Även Classic-klassen är avgjord och här vann Ballad för fjärde året i rad. Tvåa blev SK 95 Marga med Mia Widstrand som skeppare. Trea blir SK 75 Bacchant med Magnus Adlercreutz.

Även flerskrovsklassen är avgjord och här fick Estland sin andra seger genom SeaCart 30 Cremefreas. Tvåa blev en annan SeaCart 30, True Look med Peter Myhrström och Pia L’Obry.

I Doublehandedklassen har SunFast 3600 Groovie med Martin Dubois och Noel Barkelius gått i mål som ledare, och troligen segrare. Refanut med Fredrik Wallenberg och Gustaf Dyrssen ligger tvåa och blir nog tvåa. De som jagar bakom har för tillfället kryss in mot mål i lätt vind.

I SRS C leder Scampin Boj Boj före Södertäljebåten Daiquiri, Compis 363 och Lady X, X-332. Här är det målgång vid midnatt ungefär. Scampin tidigt på onsdag morgon, så mycket kan hända ännu.

I SRS A Har Arcona 380 Imperiet gått i mål som ledare och trolig segrare. First 40.7 Absolute Blue är tvåa i mål Naomi, även det en First 40.7 är och blir trea.

I SRS B har First 36.7 Pro4u precis gått i mål som första båt i klassen. Bakom jagar Dominant 105 Lady Godiva som leder med 11 minuter vid Almagrundet. Södertäljebåten Tiki Minos är också med i tätstriden. X-362 Valkyria har ett par timmar till mål och ligger i skrivande stund med på pallen.
Valdemarsvik, X-35, med bland annat min bror ombord har skött sig bra och seglar om en topp-tio-placering.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *