ÅFOR 2017 | Måndag kväll

Det är tufft där ute på havet. Det är kanske inte några extrema vindar, men det verkar variera rätt mycket, och byigt. Dessutom är sjön tuff. Det är en bit över 20 båtar som brutit just nu. Samtidigt är CQS snart i mål i Sandhamn. Eller? Under en period har CQS legat stilla utanför Huvudskär, men de verkar röra sig mut Almagrundet igen.

Jag pratade i livesändningen på eftermiddagen och det går fort ibland. SRS B-båtarna har visst passerat vid Östergarn, men när jag satt och gick igenom resultaten ett par timmar tidigare så var det inte så många som hade passerat där.

Det blåser runt 8 åtta till tio meter från väst-sydväst och det är kryss ner mot Hoburgen. Vid Visby är vindan närmare sydlig. Tidiht på tisdag morgon börjar vinden dra mot nordväst, och sedan kanske till och med nordligt. Från tisdagkväll ser det ut att bli tunt med vind väster om Gotland, medan det blåser på runt åtta meter norr om Gotska Sandön.

Ser just på AISen, på Seapilot-appen att kryssarklubbsskeppet Gratia är nere vid Salvorev, men det ser ut som de är på väg på östra sidan om Gotland. har de läst banbeskrivningen?

En liten summering av klasserna så här på måndagkvällen.
SRS A – Här är det Arcona 380 Imperiet II, First 40.7 och GS 42 Northside som håller täten. Ett tiotal båtar har här rundat vid Hoburgen och seglar nu mot Visby i god fart.

SRS B – X-362 Valkyria, Dominant 105 Lady Godiva och Team Pro4u är tätbåtarna här. Men det verkar jämnt. Ricki Ticki och First Lady som toppar på resultatlistan vid Fårö är sannolikt fel. De har inget med täten att göra.

SRS C – Scampi Boj Boj, Compis 363 Daiquiri och X-332 Lady X håller täten här. Kul för det precis det jag skrev före start. Och Comfortina 38 Adeline jagar strax bakom.

SRS Big Boat – CQS ligger först på KSSS live-ranking, men jag tror de får svårt. De har ju en högre medelfart tack vare att de seglat mycket längre på undanvinden. Men…de bakomvarande med Furiosa främst kan dock få mer motvind när vinden börjar vrida mot nordväst. Furiosa leder med två timmar vid Visby.

SRS Doublehand – Refanut har seglat starkt sen de passerade Sandhamn och kom ut på havet. Dehler 29 Citrus och SunFast 3600 Groovie jagar närmast. Scampin Ulrika med Eva och Anna Forslund är bästa tjejbåt på plats 16. Här har ett par båtar passerat Hoburgen.

SRS Classic – Marga, Ballad och Bacchant har haft täten ett bra tag nu. De flesta har rundat vid Visby och med mer öppen vind borde Ballad gynnas.

Flerskrov – Today har försvunnit från AISen, men hon leder troligen. Bakom verkar det jämnt då de tre övriga ständigt byter platser på listan.

Många är det som brutit av olika anledninger. Nedan följer en lista över dessa båtar.

Båtar som brutit:

Alize
Cheyenne
Sirén
Tattoo
Vinga
One Corner
Amarone
Femelles
X-Joy
It Advisor
Stella di Mare
Tillflykten
Wiz
Seastar
Sarah
Doghouse Marine
She Devil
Kerma
Staika IV
Elvis
Hammerscape


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *