Amarone vann Liros Stockholm SRS Cup

I Stockholm ingår ett antal seglingar i Liros Stockholm SRS Cup. Årets Cup togs hem av Grand Soleil 37 Amarone. Mithril slutade tvåa och Finngulf 33 La Dolce Vita tog tredjeplatsen.

Sju race ingår i cupen, bland annat Lidingö Runt, Ornö Runt och Hyundai Cup. Även ÅF Offshore Race ingår, och då kan jag ju tycka att man inte borde räkna alla resultat. ÅFOR kan ja alla inte delta i. Så med andra ord kan man ju inte vinna cupen med en mindre båt, en 606 till exempel, eller folkbåt.

Annars gillar jag cuper. Siffror och statistik ligger mig varmt om hjärtat och jag försökte ju själv köra en sörmländsk SRS-cup. Men den ligger på is just nu. Kanske krånglade jag till reglerna för den sörmländska cupen där jag försökte få seglarna att segla fler race. Och där valde jag medvetet bort Seapilot2star eftersom vem som helt inte kan dela i den tävlingen.

Att nå ut med informationen är också en svårighet, vilket man tycker borde vara enkelt i dessa IT-tider. I Stockholm kanske det går bättre. Men här i Sörmland är det svårt att hitta ut till de seglare som behöver nås, de som inte är så aktiva. De aktiva seglarna är ju även aktiva på nätet.

Totalt deltog drygt 500 båtar i Liros Stockholm SRS Cup, men bara två deltog i alla race. Ytterligare två har seglat sex av sju tävlingar.

Liros Stockholm SRS Cup >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.