HC-protesten | Fakta från Roffe

Det blev ju en hel del uppståndelse kring segraren i Hyundai Cup. Det diskuterades en hel del, och många åsikter kom fram. En del rykten också.

Nu har jag fått fakta från den protesterande, Roffe ”Plåt”, och han ber mig publicera detta. Nedan finns hans handskrivna protest samt protestformuläret från protestförhandlingarna.
Jag fick också den överklagan som Roffe skickat in till SSF, men den väljer jag att inte publicera. Den är ju inte behandlad ännu och jag låter därför den ligga i min dator tills vidare.

protest_HC

Protestprotokoll

 

På formuläret ovan framgår ju att Hummingbird anmälts sent med alternativt SRS-tal, och att kappseglingskommittén godkänt anmälan. Protesten avslås är ikryssat.

PK har då uppenbarligen gått på linjen att KK godkänt. Men enligt en del ”experter” ute i landet är det seglaren som är ansvarig oavsett om KK har godkänt.  …så anmäl er i tid!

Det ska ju bli intressant att se vad SSF har att säga. Dock innehåller överklagan en hel del mer information, som att båtägaren ingår i organisationskommittén och att liknande händelser skedde förra året.

Det finns för övrigt ytterligare två båtar som på resultatlistan tävlat utan undanvindssegel men inte stått med på anmälningslistan. Det kan ju dock vara ändrat före 48h utan att det är infört i anmälningslistan på nätet.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “HC-protesten | Fakta från Roffe

  1. TH
    16 september, 2016 at 14:57

    Är det någon som vet vad som hänt med protesten ??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.