Alla Arkö Runt-resultat

Arkö Runt har seglats 43 gånger nu. En gång har tävlingen avbrutits helt, 1985, då hela startfältet låg och guppade nere vid Arkö när maxtiden började närma sig slutet.

Nu har jag samlat alla resultat i ett levande Google-dokument. Nästan alla resultat. Några saknas ännu. Och en del är väldigt inkompletta. Med levande menar jag att vem som helst kan redigera, och tanken är förståss att vem som helst ska kunna bidra till att komplettera denna resultatsamling.

Jag vill förståss ha alla resultat så kompletta som möjligt. Segelnummer, båtnamn och hela namn på skepparen. Rätt klubbar vore också önskvärt. Ofta står det till exempel NSS som klubb. Är det rätt ska det vara Norrköpings SS, men jag misstänker att det ibland handlar om Nynäshamns SS och även Nyköpings SS. Och vad är BBK? Kan det vara Brandholmens BK?

På äldre resultatlistor är ofta skepparens förnamn endast angivet med en bokstav. I vissa fall har jag lyckats lista ut hela namnen, men långt i från alla.

Här finns alla resultaten >>>

Resultat som saknas helt är 1995, 1980, 1979 samt 1978. Dessutom är resultaten från åren 1974, 1977 och 1999 mycket inkompletta. Sedan vore det ju kul att veta vilka som startade 1985 när ingen kom i mål.

Sedan saknas mycket information i många resultatlistor. På vissa håll saknas båtar som startat med brutit tävlingen.

Det är helt okej att gå in och uppdatera om ni har någon intressant info. Har ni mycket info, eller nån gammal resultatlista att bidra med kan ni kontakta mig via mail: niklas@tangosailing.nu

Första Trosa-båt i Arkö Runt var troligen Lars Tiderman med en Fingal. 1981 deltog han. Men då saknar jag resultat för några år innan dess.

303 båtar verkar vara det största antalet deltagare, 1980.

Och den som totalsegrat mest är P O Svensson och Göran Andersson (RJ 85) som vunnit tre gånger vardera.

Jag har inte räknat på vem som är den meste deltagaren, men Robert Höllerbauer (Wasa 30) tror jag ligger bra till.

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.