Kappseglingar i Sörmland 2016

Seglingssäsongen 2015 är knappt slut ännu, men jag har redan börjat fundera och planera 2016 års tävlingar.
Deltagarantalet minskade ju ordentligt i år på de flesta race, och då är det ju dumt att konkurrera om deltagarna för mycket. Det kostar ingenting att höra sig för mellan klubbarna för att tillsammans komma överens om datum. Sedan finns det förståss andra saker som både kostar mer pengar och tid som kan hålla tävlingarna vid liv.

Men kan vi här i vårt östra hörn få till en kappseglingkalender tidigt, och få ut informationen till seglarna så är ett steg på vägen avklarat.

Ett datum som är spikat redan är Seapilot 2star som startar från Oxelösund den 30 maj.
Andra tävlingar här i området som ska in i maj är Örsbaken Doublehanded i Nyköping, Notstickshällan Race i Trosa och Pingstregattan i Nävekvarn. Pingstregattan är ju klistrad till pingsthelgen och därmed den 14 maj. Den dagen lär då inte Örsbaken DH seglas.
Nostickshällan Race skulle kunna gå då, men min önskan är att Trosas tävling ska seglas den 21 maj och Örsbaken den 28 maj.

I juni ska sedan Sörmlandregattan planeras in. Den har alltid seglats i samband med Trosa Marknad och finns det nån anledning att ändra på det i år? Nä, tror inte det. Seapilot-seglarna har en helg på sig att vila.
11 juni är då det troliga datumet för Sörmlandsregattan.
Järna BK brukar ha en klubbtävling i juni. Den tävlingen kan då läggas både helgen före eller helgen efter Sörmlandsregattan, efter som det är en extra helg i juni i kalendern i år.
Sedan har väl Södertälje BK nån tävling som jag inte har direkt koll på, Mälarödistansen. Den konkurrerar ju lite med oss i Trosa efter som en och annan SBKare kan tänkas segla i Trosa.
Mälarö-distansen borde därför inte läggas samtidigt med Notstickshällan eller Sörmlandsregattan.

Ännu mer pussel blir det i augusti och september. Men nu har jag hört viskas att Södertälje BS har funderingar på att skrota en av tävlingarna Askö Runt eller Kringlan Cup. Då blir det lite enklare att få i hop det.

Järnas Brunskärssegling, Askö Runt, Arkö Runt, Höstseglingen, Radön Open och Nävekvarns Öppna är seglingar som ska in på en månad. Dessutom har Nyköping sin Familjesegling, Oaxens BK har Kräftkör och Södertälje Bk har nån tävling. Också den där på andra sidan, som vi måste ta hänsyn till, Hyundai Cup. I våra farvatten finns dessutom Sorunda BKs tävling Arkholmen Race.

Min förhoppning är att få in Höstseglingen den 10 september. Lite senare än vanligt, men då är vår tävlingsledare Patrick tillgänglig. Jag är visserligen också tävlingsledare, men jag vill ju segla.

Arkö Runt kommer att seglas helgen innan Hyundai Cup. Men när Hyundai Cup seglas vet jag inte, ännu. Och Södertäljes segling, troligen Askö Runt hamnar väl då helgen innan Arkö Runt.
Min gissning är att Askö Runt, eller vad det nu blir hamnar på den 13 augusti. Arkö Runt den 20 aug, Hyundai Cup den 27. Då finns den 6 aug ledig och även 3 september, förutsatt att Höstseglingen går den 10 och Radön Open den 18.
Järnas Brunskärssegling hamnar väl lämpligen den 6 augusti. Oaxens KM/Kräftkör riskerar väl hur som helst att hamna samtidigt som SBS Askö Runt, fast det kanske vore bättre att det hamnar samtidigt som Arkö Runt.
Nävekvarns Öppna KM läggs lämpligen den 3 september, eller den 18 efter som den tävlingen till viss del kan konkurrera om samma seglare som TBKs Höstsegling. Den 3 september är det väl även lämpligt att SBK kör sin tävling 2dagars, men jag har för mig att de har ett race till, i augusti.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.