• I kväll startar Eurocard Gotland Runt Online

Klockan 21.00 ikväll onsdag går starten för Gotland Runt på nätet. Över 300 deltagare är i skrivande stund anmälda och Tangosailing.nu finns förståss med på startlinjen. Skeppare och rorsman på lila VO 70:an har dock insjuknat i en ordentlig förkylning, men det ska inte hindra båten från att starta och utmana om att vara först tillbaks till Sandhamn. – Jag har laddat upp med apelsiner, säger en snuvig skeppare på telefon från ett mörkt Östersjön.

Sailonline.org är ett verklighetsbaserat seglingsspel med väderinformation från verkligheten, och allt sker i realtid. Utvecklare bakom spelet är bland annat seglaren Magnus Woxén och Kalle Haglunds och Jakob Kuttenkeuler från KTH.

Klockan 21.00 går starten och väderprognosen talar om nordostliga vindar som sedan under natten vrider över mot väst. Sedan är det bara att ställa klockan på väckning med jämna mellanrum…

tango.jpg
Tangosailing.nu på plats i Sandhamn ;-)


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.