• Trosa BKs kappseglingsprogram för 2008

tbk-standert.gif

2008 års kappseglingsprogram i Trosa BK är nu planerat. Förhoppningsvis kommer det några fler deltagare på tävlingarna. Två båtar till på respektive tävling ger en ökning på 50%…Skärgårdsseglingen Notstickshällan race är planerad till den ”syttende maj”. Samtidigt ordnas även TBKs traditionella flaggfest, med Bertil Rengfelts sillinläggningar. Den som inte seglar får ingen sill….eller? Nja, riktigt så är det inte. Flaggfesten är för samtliga medlemmar och deltagare på kappseglingen. Innehavare av Notstickshällans åtråvärda pokal är Tango!

Sjätte september är det sedan dags för Höstsseglingen, tävlingen som en gång på åttiotalet samlade över 40 båtar. I år fick vi ihop fyra flytetyg.

Under 2007 genomfördes inte en enda onsdagssegling. Till 2008 tar vi nya tag och seglingskommittén är optimistisk. Med en och annan ny idé och hjälp av matgurun Bertil Rengfelt tror vi att det blir fart på seglingarna igen.

Har ni, klubbmedlemmar och andra, idéer på hur vi ska få fart på deltagandet på Trosas kappseglingar? Skicka ett mail till seglingskommittén med lite idéer, galna som smarta. Alla förslag mottages mer än gärna.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

0 comments for “• Trosa BKs kappseglingsprogram för 2008

  1. 9 november, 2007 at 02:25

    jag tror att folk har för stora båtar, så det är nog kört att tro att det ska bli som förr. gör som team Knox, som har bytt upp sej till mindre båt. det finns några badbilder från i lördags på våran sida. janne och håkan passade på att bada med båten då. en liten stund senare så badade även hasse och jag + gunnar med sin nya båt.det var lite byig vind kan man väl lugnt säja. hade jag seglat med eva hade det självklart inte hänt.

    i tystberga båtsällskap har vi kört en distanssegling på våren, där vi gjort om banan så den är lite mer ”kurvig” och omväxlande, sen på hösten så kör vi km och då kör vi 3 korta rejs. det känns som det funkar bra och dom som varit med tyckar att det känns kul. vi har väl varit uppåt 10 båtar så det är inte så dåligt. vi har hittills inte haft med några större båtar med, tack och lov, så det är ganska jämnt när vi kör. nu till nästa år funderar vi på att låna/hyra några monark 44:or och segla en skitkort bana inne i viken, med start utanför en av bryggorna. det finns lite olika ideer om upplägget men det kanske blir nån typ cupsegling, eller lagsegling med besättningsbyte varje eller varannat varv. vi får se, men tanken är att locka med fler. det kom faktiskt en som har motorbåt och tyckte att det lät kul. han har bara en liten riggad träjolle att segla med annars, så nu kunde även han vara med. sen tänkte jag att vi skulle köra nåt båtbytarrejs. typ om man är 5 st som vill vara med så kör man 5 korta rejs, utan spinnaker, och så byter man båt med varann mellan varje rejs så alla får segla alla båtar. sen kan man ju ta lite tid efteråt och snacka igenom dagen seglingar och se om det är nån som hittat nån bra lösning på nån annan båt och kanske vill ha hjälp med tips att förbättra den egna båten. förhoppningsvis så kör vi inte sönder varndras båtar. det kan vara kul för dom stackarna som harvar runt i en vega, att få segla nåt annat istället, och förhoppningsvis komma till insikt om att en vega inte är världens bästa å roligaste båt. vi kommer förhoppningsvis åxå att försöka komma igång med lite kvällsrejs.
    annars kan nog jag tycka, som då seglar rätt liten båt, lys 1,00, att är man sugen på att kappsegla och kollar på föregående års resultat och då ser att det bara varit med ett gäng skitstora båtar, så inte blir jag sugen på att slösa bort tid på att åka och segla mot dom. det blir lite trist när det skiljer 10-15% eller mer på lystalen. man kanske skulle försöka få till några kappseglingar för dom som har lys under 1,0 istället?? men det kanske inte kommer nån då heller? /mats

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.