• SM-guld till Oxelösund!

Blåsigt värre var det under lördagen på vattnen utanför Oxelösund. På morgonen när seglingarna skulle starta mätte arrangören upp vindar över 17 m/s. Starterna sköts naturligtvis upp, och inte förän vid 18-tiden på kvällen blev det race igen. Även under söndagen har det friskat i ordentligt, men inte värre än att seglingarna kunnat genomföras. E-jollarna seglade om SM-medaljer och platser till de stora mästerskapen. Kampen om guldet bland killarna stod mellan två Victor. Och med ett sådant namn ska man väl vinna? Victor Bergström hade dock ganska god koll på läget med sex spikar på nio race. I tjejklassen såg det länge ut att bli OxSS-seglaren Josefin Olsson som skulle vinna, men idag spurtade klubbkamraten Sofia Steninger starkt och tog hand om guldmedaljen. Grattis Oxelösund till denna framgång! Om jag har koll på siffrorna så kom Trosas Therese Antman på elfte plats och jag tror att det räcker för at ta sig vidare till VM. OxSS Kajsa Sundklev kom tolva och jag har inte koll på hennes tidigare resultat i ”elitserien”, men det är inte omöjligt att det blir fyra sörmländska tjejer till VM.  Tyngre gick det för TBKs Daniel Swedberg. 101a plats av 122.

I optimisternas rikskval gick segern till Oscar Lundqvsit från Kullavik. De sörmländska seglarna hade inget med toppstriden att göra, och det var inte heller väntat. Trosas Felix Brodin blev 39a, vilket borde räcka till att ta sig till Nordiska Mästerskapen. Eddie Klemetz från Torshälla seglade in på plats 60. Linus Rehn, Nyköping, 84, och OxSS Maria Bjurén slutade på 136e plats.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.