• Redan skitig botten.

Vi valde ju i år att inte måla rodret med bottenfärg efter att vi ”renoverat” det i vinter. Redan efter elva dagar är Tangos roder grönt.
Sedan ett par år tillbaks finns en båtbottentvätt för mindre båtar, i Trosa hamn. I år ska den bytas ut till en större där man kan tvätta botten på större båtar, även segelbåtar.

bild051.jpg

 ”Exprterna” sa att man skulle kunna låta bli att bottenmåla sina båtar och i stället köra dem igenom båttentvätten ett par gånger om året. Personligen har jag aldrig trott att det ska funka, inte i Trosa. Det är nått mystiskt med vattnet här i ån. Skulle jag ha botten omålad och bara köra båten genom den där bottentvätten två gånger på ett år skulle båten inte gå att segla!

Jag har vissa år haft båten uppe i Saltsjöbaden, Stockholm. Dessa år har båten varit i det närmaste ren under när vi tagit upp efter midsommar för att rengöra. När vi har båten i Trosa måste vi rengöra minst två gånger om året, MED bottenfärg.
…Så det blir nog till att måla även rodret med bottenfärg!


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

0 comments for “• Redan skitig botten.

  1. Micke
    22 maj, 2007 at 12:31

    Tjenare Niklas, tittade in lite snabbt, jag kan nämna att vår båt 2009 var helt slemmig på hela botten after två veckor i saltis, har aldrig varit med om detta tidigare så tidigt på våren, skumt.

    /Micke

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.