• Victory Challenge redo för utmaningen.

I morgon måndag börjar Louis Vuitton Cup på riktigt. Invigningscermonin signerad Christophe Berthonneau är avklarad och båtar är inmätta. Elfte juni seglas den sista finalen i LV-Cup. 23:e juni startar sedan Americas Cup där försvararen Alighi, Schweiz, väntar på sin motståndare. Jag borde kanske planerat semestern lite bättre…
Hur år det då? Svensk som man är så måste man ju hålla på Sverige och Victory Challenge. Men det ser tufft ut. Visst är Holmberg och Rahm ett bra team, men räcker det? Är båten tillräckligt snabb? Team Emirates New Zealand är min kandidat till LV-cup-segern. Dean Barker och Ben Ainslie är två hyggliga seglare på den svarta båten. USA:s utmanare BMW Oracle är naturligtvis med i toppen och slåss. Nya Zeeländaren Chris Dickson styr världens största BMW… Luna Rossa tar sig med största sanolighet också till semifinal. Här hittar vi en svensk, Magnus Augustsson. Tar Victory den fjärde platsen? Nix, jag tror inte det. Det blir ytterligare en italiensk utmanare till semifinal. Mascalzone Latino har seglat bra på slutet. Men, om jag har koll på siffrorna så har ML sina bästa resultat från fleetrace vilket är en helt annan sak än matchrace som nu väntar. Mycket kan hända. Victory Challenge börjar sitt matchande i morgon måndag met race mot sydafrikanska teamet Shosholoza. Jag tippar att Holmberg och kompani vinner den matchen. För er som råkar ha semester eller är arbetslösa kan ni ju följa seglingarna på TV. TV8 och Viastat sport 3 direktsänder. Internet är ett annat sätt att följa racingen direkt. Knappa in http://www.americascup.com/ så kan ni följa tävlingarna direkt via grafik.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.