Raymarine 2star 2023 | Startgrupp 5

Startgrupp fem innehåller nu bara sju båtar sedan nya Aspect 45 Black Lily strukits. Men det är en tajt grupp, men det går nog att få fram några favoriter även här.r2s23_grupp5Jag hoppar över vädret denna gång då det inte va så länge sedan jag skrev om grupp fyra.

Arcona 430 Zelma med Johan Zellman och Bertil Janmark är naturligtvis favorit enligt mig. De har aldrig hamnat utanför pallen de gånger de nått målet i Oxelösund. I första upplagan av 2star, 2008 tog de hem totalsegern.

Främsta utmanare om segern är J/121 Jolene med Fredrik Rydin och Johan Tuvstedt. Min gissning är att Jolene är före till Visby, men att det sedan blir tuffare kamper.

Arcona 435 Carma med Kalle Hultman och Johan Grevald är ofta med högt upp och de kommer att jaga Zelma och Jolene, men jag tror inte det räcker till förstaplatsen i år.

Dehler 44 Midushi är lite svårplacerad. Kristian Antin känner jag inte till så väl. Har nått gammalt resultat med en Finngulf 33. Men det här är en helt annan båt. Anders Lewander är ju en rutinerad seglare och segelmakare. Men på 2star har han inte riktigt fått till det. Två tredjeplatser, men det är för många år sedan. De hamnar långt ner, men inte sist.

Familjen Orrvik från Mariefred va ju faktiskt fyra för ett par år sedan. Men de flesta resultat pekar mot att de får jobba för att slå nån av de andra i den här klassen.

Det var alla grupper och båtar. Nu är det 51 på startlistan. Lägsta antalet genom åren på 2star.

Ska jag plocka ut en totalsegrare också? Jag säger J/111 Valentina och garderar med Arcona 340 Tiki Minos.

Staffan med Bloggen SWE42Calluna brukar ju utmana mig på ”tips” på vissa race. Och så även nu. Jag har inte kikat på hans tips förrän nu när jag skrivit alla mina inlägg, och det finns en del likheter, men också en del ordentliga skillnader. Om några dagar vet vi….

Första start sker kl. 08.00 från Oxelösund på söndag morgon. Publikvänligt. Jag finns på plats, och jag tror att det blir nån form av live-sändning från starten, och att jag ska vara med på ett hörn. Men jag vet inte så mycket mer än så. Antar att nån länk dyker upp på tävlingens hemsida och/eller Facebook. Tracking blir det via TracTrac som man kan hitta på nätet och som app till mobilen/plattan.

 

1 comment for “Raymarine 2star 2023 | Startgrupp 5

  1. Staffan Ljung
    31 maj, 2023 at 08:52

    Det var verkligen spännande att följa i år med många strategiska vägval att göra. Grattis till Groovie till totalen och kul med en klubbkamrat i den besättningen. Vad gäller tippandet lyckades vi inte pricka in så många rätt. Om jag endast räknar pallplatserna och då räknar med de du grönmarkerat i resp startgrupp (att ta med gulmarkerade känns som om att du då helgarderat grupperna :-)) så fick jag 9 rätt av 15 och du 8 rätt av 15. Rättvis sammanställning eller ej kan diskuteras…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.