Raymarine 2star 2023 | Startgrupp 4

Lördag morgon och jag kastar in tipset för grupp 4. Men, först lite nyheter angående förändringar. I startgrupp 2 utgår First 36.7 Aramis tävlande för Oaxens BK. A31 Atao! har fått ett SRS-tal, och hamnar väl då i startgrupp 1? Uppdaterar det inlägget senare.

I startgrupp 3 som jag presenterade på fredagkvällen har det hänt mycket. J/105 Enjoy har strukits. Och X-35 Pixie har flyttats från grupp 4 till 3, vilket jag tycker är rätt. Sedan såg jag att Finnflyer 36 Vindungen från Finland fått ett SRS-tal och då hamnat i grupp 3. Ang. rankingen har jag rakt av bytt Enjoy mot Pixie. Det är uppdaterat i skrivande stund. Vindungen kommer att hamna nånstans runt åtta till tionde plats. Uppdaterar detta under dagen.

Och i startgrupp fem har nya Aspect 45 Black Lily strukits.

Vädret då. Inga större förändringar sedan mitt senaste inlägg i går. Sydvästligt 9 m/s på söndag förmiddag. En kallfront kommer in över banområdet vid lunchtid och vinden avtar och vrider mot nordväst.

Måndag nordligt runt 8m/s. På eftermiddagen vridande mot ost och sedan syd och avtagande.

Tisdag nordligt fyra fem meter och fram på dagen ost som blir syd 3m/s, natten mot onsdag ökande.

Den risk för regn som finns är möjligen söndag morgon vid starten.r2s23_grupp4Startgrupp 4 innehåller nu bara åtta båtar. Kanske finns det en risk att de båda X-35:orna i grupp 3 flyttas över till grupp 4 för att jämna ut antalet.

Här känns det lite knepigt tycker jag. Men jag har satt J/111 Valentina som favorit tillsammans med Arcona 410 Kharat. J/111 går ofta bra och Mikael Ljunggren blev tvåa förra året. Med Anders Karén ombord blir det ännu bättre fart så de är min favorit.

Kharat blev trea förra året, och både Rickman och Enander har ett antal segrar i bagaget sedan tidigare. Jag tror att de kan vara med och slåss om segern i gruppen.

Men de närmast bakom är nära. Kanske borde de vara gulgröna eller nått sådant. Erik Mårtén och Mikael Sakar med J/111 Prim var trea förra året och båten lär passa i vindarna som väntas bli, men jag tror ändå att de får nöja sig med en tredjeplats.

Lasse Bergkvist vet man aldrig vad han har för båt. Det är nästan ny båt varje race ;-) Och nu har han köpt en Farr 30 från Finland, och på köpet fick han tydligen med den tidigare ägaren Michael Wahlroos. Båten är i topp-trim, men Farr 30-båtarna har inte placerat sig så högt upp i 2star tidigare. Jag tror de får svårt att utmana om segern.

Groovie brukar tillhöra favoriterna. Men nu har Martin Dubois klivit av och Karl Ljungstedt får sällskap av rutinerade långseglaren Mikael Ryking. Lite knepigt här att placera in dem i rankingen. Men jag tror att de får svårt mot de högre rankade, men en pallplats är inte omöjlig ändå.

I botten placerar jag den gamla Gyllenhammar-båten Amanda och First 40 Tjaukle. Jag tror de båda får svårt att ta en högre placering än sjunde plats i gruppen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.