Blir det nån vind på lördag?

Skärmavbild 2022-08-25 kl. 16.33.08

Bilden ovan är väderprognosen inför Arkö Runt, men skulle lika gärna kunna vara morgondagens vindprognos. Vi har ju lyckats skrapa ihop 4 båtar, men vindarna oroar mig mer just nu. Dessutom arrangerar vi den här tävlingen utan funktionärer efter som det är så sent på säsongen att många redan har sina båtar på land.

Så här har vindprognoserna sett ut nästan varje lördag hela hösten. Askö Runt, då var det i alla fall lite vind. Höstseglingen, bleke i två timmar innan en lätt bris fyllde på. Arkö Runt, lite vindpustar då och då räckte inte för att få en resultatlista. Och nu till morgondagens Sista Rycket säger sjövädret: Omkring syd 3-7. Lördag eftermiddag växlande och något avtagande. Men kartor och grib-filer visar runt 1-2 m/s i skärgården. Jag hoppas dock att det blir tillräckligt med vind för att alla ska hinna runt den något kortade banan på 12 sjömil. Tango och Albin 78 Susanna har ju en inbördes kamp om KM-titeln där den som är först i mål tar hem titeln.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.