Arkö Runt 22 | Vem vinner?

Startlistorna är publicerade HÄR. Någon siffra är ändrad. X-95 Lexie ser ut att vara anmäld full crew bland annat.

Klockan 09.00 startar vi i startgrupp 1, med nio båtar. Men med väderprognosen känns det som om det inte spelar så stor roll vilka vi seglar mot. Det är vädret vi seglar mot. Blir det nån vind alls? Blir det start? Kommer vi i mål?

Jag tänkte dock ta en snabb koll på de fyra startgrupperna och utse några favoriter.

Startgrupp 1 först då, med som sagt nio båtar. Favorit är förstås Erik Lindén i en 606. SM-vinnare i år, och förra året. Men vi ska väl gen Erik en match. I övrigt är det mest båtar som inte bör ha med toppen att göra tycker jag. Tredjeplatsen tas av Hasse Kowallek i sin Mustang.

Startgrupp 2. Här har jag en favorit i Johan Grevald med Omega 34 Together. Bakom jagar kanske Pelle Söderberg i en Mega 30 och Johan Kindeborg i Banner 33 Joker. I klassen finns ju också två snabba A22, men utan spinnaker i lättvind känns det som att de får det tufft.

Startgrupp 3. Här seglar ytterligare två A22, och jag tycker att man borde kunnat få ihop klasserna så att lika båttyper hamnar i samma grupper. Lika med X-332 där en hamnar här i grupp 3, och en i grupp 4. Med lite mer vind hade jag nog satt A22orna som favoriter, men 1 m/s är väl inte dessa båtars favoritväder. Jag sätter i stället Björn Hultgren och en Dehler 33 först. X-332 Inga G med Henric Lundblad är nog främsta utmanare och sedan kanske Gustav Lindén hittar vindpustarna och tar en pallplats ändå med sin A22.

Startgrupp 4. Här blir det en kamp mellan två Trosa-båtar, Dehler 34 Funny Too och X-35 Sedna. Och blir det målgång tror jag Sedna med Torbjörn Blomberg tar det före Funny Too. Bakom blir det kamp mellan X-362 Perfect Excuse och MD 35 Ad Hoc.

Men, som sagt…väderprognosen säger växlade 0-3 m/s, kanske regn och temp strax över 10 grader. Vista hade det varit skönare med Arkö Runt i augusti.

0-3 m/s. Express-väder säger många. Ja, blir det tre meter så kanske, men nästan vindstilla är ingen höjdare för en liten båt med fock tycker jag, men å andra sidan så är det inte många andra båtar i vår startgrupp som passar i dessa vindar.

Jag tror nog att vårt största problem blir att komma i mål. Antar att seglingen kan avkortas enligt kappseglinsgreglerna, och jag hoppas att arrangörerna lyckas med det. För med långa transporter till och från Oxelösund vill vi ha ett resultat.

I mån av tid, möjlighet och ork blir det rapporter från racet på Facebook.

ARKÖ RUNT >>>

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.