Inför Höstseglingen

Vi som ska segla Höstseglingen på lördag bör förbereda oss på en lång dag. Väderprognoserna talar om väldigt lätta vindar, om det nu blir nån vind alls.

Endast sju båtar är anmälda. Riktigt tråkigt att det är så svårt att få deltagare numera. Och var är alla Södertälje-seglare som jagar oss för att segla Askö Runt?

Nedan följer startlistan:

Jan Lindmark Hans Lundén Albin 78 544 Susanna Trosa BK
Jim Qvarnström Niklas Qvarnström Express 410 Tango Trosa BK
Joakim Lindholm  ? NF 1 Lilla Blå Nyköpings SS
Olle Björkvall  ? First 31.7 LR 130 Scilla Södertälje BS / Tureholmsvikens BS
Hans-Göran Nyhrén  ? Sirena 38 mk II 6 Ellida Trosa BK
Peter Wiklund Robert Tellström First 40.7 grund köl 677 NoLimit MagniPro Nyköpings SS
Torbjörn Blomberg Kalle Widlert X-35 106 Sedna Trosa BK

En hyggligt startfält trots allt. First 40.7 No Limit tar sig från Nynäshamn för att köra vår lilla tävling. När jag bjöd in de så trodde jag ändå på en bit över tio båtar.

Skärmavbild 2022-08-25 kl. 16.33.08Väderprognosen ser jobbig ut. 27 grader varmt och ingen vind! Känns ändå bra att vi seglat så bra på senaste tiden i just lätta vindar. Båten verkar snabb, och Jim styr snabbare än någonsin tror jag. Men det gäller ju att hitta rätt väg också. Ett vindvrid fel så spelar allt annat ingen större roll.

Kampen om segern kommer att stå mellan X-35 Sedna, Express Tango och Albin 78 Susanna. Albin 78:an har genua, vilket kan sitta fint om det blir lite långa öppna bogar där spinnakern inte bär. X-35:an har en liten plan spinnaker som verkar gå fint på branta halvvindar, så jag hoppas naturligtvis på mycket kryss och läns. Vi kör naturligtvis för att vinna.

Med tanke på vindprognosen så finns det risk att arrangören kortar av banan redan innan start. Grillade hamburgare väntar vid klubbstugan efter målgång, och jag tror inte kocken vill vänta hur länge som helst.

För övrigt går det fortfarande att anmäla sig. HÄR >>>

2 comments for “Inför Höstseglingen

  1. 27 augusti, 2022 at 07:00

    Ha en god höstsegling!

    • 27 augusti, 2022 at 08:23

      Tack :-) Lite orolig för vinden. Väldigt svag. Passar oss bra, men det är jobbigt att vara både arrangör och deltagare. Inte optimalt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.