Vinst i dagens onsdagssegling

tango220824Årets sista onsdagssegling samlade, precis som tidigare tre deltagare. Tango, X-35 Sedna och First 31.7 Scilla.

Väderprognosen talade om lätta ostliga vindar, och bestämde redan i går kväll att då kör vi shorthanded.

På grund av vinden kortade vi banan så att den i princip gick ut till Svarthälls fyr och in igen. Kryss ut och läns in, trodde jag. Nu var vinden betydligt mer sydlig än väntat vilket gjorde det hela lite klurigt. För mitt på kryssen låg Tallholmarna i vägen. Utan dessa hade vi nog sträckt upp till fyren, men nu blev det ett vägval. Slå för att gå söder om och sedan släppa på skotet för att komma till Svarthäll. Eller släppa på skoten först norr om Tallholmarna för att sedan få slå upp mot Svarthäll? Vi valde den sydliga vägen. De andra valde den norra vägen. Jag tror vi valde rätt.

Vi rundade Svarhäll först. Ja, vi hade ju lite improviserad jaktstart så vi hade ju startat först också. Efter Svarthäll skulle det bli spinnaker, men svag vind och snabb båt gjorde att vinden blev lite väl brant. Vi körde på utan spinnaker mot Hållvastö. Bakom satte Scilla spinnakern, men de tjänade nog inget på det. Väl framme vid rundningen vid Hållvastö var frågan, skulle vi hissa spinnakern för de sista biten in mot mål? Den sträckan är längre än man tror. Det är exakt 1 distans av banans totala 4. Vi hissade, och seglade fort. Vi gick i kapp X-35:an som körde utan. Och bakom strulade Scilla en del och tappade ordentligt.

Efter omräknad tid vann vi faktiskt, med 39 sekunder före X-35 Sedna. First 31.7 Scilla blev ordentligt slagen idag, men de gjorde en del missar.

Åter en fantastisk kväll, varmt och lagom vind. Tyvärr blir det mörkt snabbt nu och detta var årets sista onsdagssegling.

 

3 comments for “Vinst i dagens onsdagssegling

 1. JohanC
  25 augusti, 2022 at 06:28

  Även här uppe hade de tänkt ha årets sista onsdagssegling, men tyvärr helt stiltje.

 2. 25 augusti, 2022 at 06:45

  Grattis till segern!

 3. Tobias
  25 augusti, 2022 at 12:16

  Så gött att höra! Grattis! Känns som Tango haft en bra säsong! Ser fram emot Arkö runt nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.