Skön onsdagssegling

Det blev onsdagssegling till slut idag. Det såg lite mörkt ut då flera som brukar vara med var på semester eller jobb. Men till slut blev vi alla fall tre tappra deltagare.

Men sedan blev jag orolig för vinden. I morse var det spegelblankt, men prognosen talade då om vindar runt tio meter på kvällen. Det ville inte jag ha, bara pappa och jag. Sedan fick jag tag på en ”gubbe”, en från mitt jobb som knappt seglat förr, så det var ju som att ge bort en minut då vi blev av med shorthanded-rabatten på SRS-talet. Men, det är bara onsdag.

När jag kom ner till klubben så blåste det så skummet yrde på vågorna inne på stadsfjärden. Usch….
Och Janne Lindmark hade sin Albin 78 uppe på land för bottentvätt, och det var fullt med snäckor. Undra hur Tango ser ut under?

Vi kom ut till fjärden och kastade i startbojen, och fick lite panik när vi såg att det bara var cirka 8 minuter till start, och seglen låg fortfarande under däck…

Egentligen var det ingen panik, vi har ju startfönster och startar när vi vill, men vi har också en rekommenderad starttid och den ville vi hålla på för racingkänslan.

Albin 78an med Hasse och Janne drog iväg strax efter 18:45, med lite trassel på spinnakern. Då upptäckte vi att vinden avtagit ordentligt, klart vi skulle hissa spinnaker.

Vi startade 18:50, och då var inte spinnakern kopplad, halshornet i storen var inte fastsatt…men vi gick framåt…Spinnakern kom upp ganska snart och det gick fint.
Men bäst gick det på kryssen efter Doftskär ner mot Svarthälls fyr. Där gick vi bra. Trots 26 år gamla Rebellsegel.

Tango220810Vinden avtog långsamt och kvällen blev riktigt skön. Att vi sedan slutade trea av de tre båtarna gjorde mindre. Vi kände att vi gjort en riktigt bra segling. De andra hade ju shorthanded-avdrag, och hade vi lämnat Magnus hemma så hade vi nog varit med högre upp i listan ;-)

Vann gjorde Albin 78an, cirka 40 sekunder före First 31.7 Scilla med Olle Björkvall och vi var sedan cirka 40 sekunder efter Scilla.

Kul race. Skön kväll. Nu ser vi fram mot lördagens Askö Runt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.