Båtkoll i Trosa hamn 20220809

Båtkoll nummer 65, och det blir allt färre båtar i hamnen. 11 med mast idag. Men en skön morgon. Termometern visade bara 8,6 grader när jag gick ut, men det var riktigt skönt. Men inget seglarväder, ännu.

Bakom alla handdukar döljer sig en Mamba 36, design Bernt Andersson. Mamban kom till 1985, men va i sitt tidigare liv en Compis 36. Men från början var hon en Beason 36, 1981.

Samma år som ovan, 1981 ritade Bo Johnson denna motorseglare, Johnson 30. Och just denna båt, Disa har en egen hemsida >>>

Här har vi ett kroatiskt bygge från 2012 i form av Salona 35 ritad av J&J Design, som ju tidigare var huvuddesigner åt Bavaria. Just denna båt är från Norrköpingstrakten, och ägaren hade tidigare en X-95 som vi ofta mötte på Arkö Runt på 90-talet. Det var tuffa fajter minns jag.

Det här är en Swan 36, från 1988 design argentinaren German Frers. Den där varianten av fönster som går upp på rufftaket ”snodde” de väl av Beneteau som hade de på sina ”s5″-modeller. På Swan-båtarna blev det inte så populärt, och jag tror att det bara blev två modeller med dessa rutor. Just denna båt, Aurora hade jag på bild redan 2019, och skrev då att Aurora var den sista Swan 36 i serien.Och dagens sista båt som jag inte vet vad det är. Runt 40 fot, den heter Esmeralda och är inte svensk. Och med aktre masten bakom rodret så är det väl en yawl och inte ketch.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.