Båtkoll i Trosa hamn 20220726

En regnig morgon. Jag lyckades nästan ta mig ut mellan regnskurarna på morgonen. Vaknade tidigt, som jag brukar, och låg och kollade på väderradarn. Kvart i sex blev det en lucka i regnet, och jag hoppades hinna ta min promenad innan regnet kom igen. Jag hann i alla fall genom hamnen innan himlen öppnade sig och regnet vräkte ner.

Jag har räknat till 487 olika båtmodeller under säsongen. Ändå dyker det upp många nya varje dag. 16 nya idag och denna First 38s5 är ganska udda. 1989 kom den och Berret/Starck står för formerna.

Tyskarna verkar gilla trä. Är inte hela båten i trä så är det väldigt ofta som tyska segelbåtar ser ut som denna. En Nordborg 38 CC. Ett danskt bygge från 2002.

Jag tycker om när det står på båten vad det är för modell… Hur många känner till Hinrichsen 34? En dansk trekvartstonnare från 70-talet. Herman Hinrichsen heter mannen bakom denna båt.

Som sagt, det borde stå på alla båtar vad det är för modell. Det här vet jag inte riktigt vad det är. Googlade lite på Ridas-båtarna, men ingen passade in här. Tror att det är en Belgisk flagga i aktern.

Även denna står jag över idag. Tycker mig känna igen den, och kanske har jag sett den tidigare i år…har inte hunnit kolla igenom de okända båtarna bland mina bilder ännu.

Denna har jag dock koll på. En Rhapsody 34 från 1974. Göran Dahlström desugn.

Och så avslutar jag med en lång Peter Norlin-båt i form av Omega 42.

 

1 comment for “Båtkoll i Trosa hamn 20220726

  1. Johan C
    26 juli, 2022 at 17:10

    Le Vagabond är en Master 35 enligt foto på Marinetraffic.
    Eller möjligen GIB Sea Master 35.

    https://www.marinetraffic.com/hy/photos/of/ships/shipid:243124/ships

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.