Gotland Runt 22 | SRS DH

Torsdag kväll och ännu inga startlistor från Gotland Runt. Men jag måste börja skriva inför starten på söndag för att hinna med. Och då börjar jag ju med double handed-klassen i SRS. Det är just nu 13 båtar och lär bli en enda klass, så där kan jag börja, I SRS full crew, ORCi och VM-klassen ORCi double handed så delas det upp i flera klasser, och då är det svårt att utse favoriter när jag inte vet var gränsen mellan klasserna går.

Vädret verkar lite ostabilt. Soligt ibland, och regn ibland. Hyggliga temperaturer. Vinden ser ut att till en början ligga kring syd fem till åtta, sedan västligt med samma styrka. På onsdag kväll ser det ut att lätta ur, och det kanske blir ett bleke vid Alma…brukar det inte vara bleke där jämt? ;-)

SS Doublehanded består av 13 båtar. Lite tunt kanske, men det beror så klart på att det även seglas VM i doublehanded ORCi samtidigt, många många väljer då VM-klassen.

Som jag ser det här finns en solklar favorit, B&R 38 Pac Man med Jimmy Hellberg. Han vann 2015 och 2016 och har även flera topp-placeringar i andra race. På senare tid har han mest seglat ombord på andras båtar, så det finns inte så mycket statistik att gå på. Men konkurrenterna ligger långt efter, statistiskt i alla fall.

Två Arcona-båtar ser jag som främsta utmanare. Dels Arcona 340 Grym med Lars Rönnberg och Claes Boman. Grymm brukar vara med förhållandevis högt upp, och jag tror inte det är någon nackdel med en hel del kryss i början. Samma sak gäller den större Arcona 410 Snigel med Thomas Bjur som kommit på fjärde plats de senaste två åren.

Jens Listrup har visserligen flera fina placeringar på Gotland Runt tidigare, men båten han seglar är nyligen färdigbyggd och sjösatt, en 41-fotare ritad av Peter Norlin. Gissar att den kan gå fint ner mot Gotland om det blir riktig kryss. Men det tar tid att hitta speeden i en ny båt.

Tyska Pogo 44 MarieJo med Tobias Brinkmann har många sjömils segling under kölen, men jag har inte hittat några resultat värda att nämna. Knappast en båt för pallen, om ingen av favoriterna tappar masten.

Som sörmlänning kan jag ju även nämna Södertälje-båten Enjoy, J/105 med Jonas Magnusson och Henrik Magnusson (tror jag). En plats i mitten tror jag på.

Pac Man, Snigel, och Grym är enligt mig klara favoriter till pallplatserna. Nån som säger mot?

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “Gotland Runt 22 | SRS DH

  1. Putte
    30 juni, 2022 at 23:31

    Hej! Vet du om det kommer göras någon sänding av starten,,,,så att man kan streama och se….??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.