Gotland Runt 22 | 4 dagar kvar

Det är knappt fyra dagar kvar till start till årets Gotland Runt och jag försöker uppdatera mig på båtar, mättal, väder, och annat som kan vara bra att ha koll på inför racet. Ännu, på onsdagkvällen har inga startlistor dykt upp, dock starttider. Första start går klockan 11 på söndag. Sedan är det 14 startgrupper, med doublehand-VM-båtarna först och classic-båtarna sist, klockan 13:10.

Totalt är det just nu 286 båtar på anmälningslistan, en bit under de ”över 300″ som det skrivs om på vissa ställen. 286 båtar är inklusive de 82 som gör upp om VM i doublehanded.

När startlistorna blir officiella kommer jag att ta ut mina favoriter i de olika klasserna. Jag har naturligtvis redan börjat. Jag har ju hyffsad koll på båtarna, och mättalen, och kan ju gissa hur klasserna delas.

Vindprognosen just nu tyder på en hel del kryss till Hoburgen. Sedan ser det ut att vrida mer mot väst, och till att börja med ser det ut att vara rätt bra vindar. Mot onsdag torsdag lättare vindar och kanske kan det vara bra med en snabb båt som går bra på kryss. Det återstår att se.

 

Gotland Runt >>>

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

4 comments for “Gotland Runt 22 | 4 dagar kvar

 1. Janne S
  30 juni, 2022 at 00:25

  Hej Niklas.
  Ska nästan bli mer spännande att se din analys av årets GR än att deltaga. Din analys brukar ju faktiskt vara facit på hur det faktiskt blir, Vi som seglar runt landskapet försöker alltid slå dig och din prognos, men lyckas nästan aldrig, om man inte blivit omnämnd. Vill du ska veta att dina analyser alltid inväntas samt verkar mystiskt påverka resultatet. Vi är många som hyser stor respekt för för ditt arbete med bloggen, dina analyser och spaningar. Ser mycket fram mot att redan vid start veta hur det kommer att gå i olika klasser. Tack Niklas för tangosailing.nu och lycka till med årets GR analys och tillika facit.
  /Janne

  • Fredrik
   30 juni, 2022 at 10:44

   Kan bara instämma med föregående skrivare … alltid like värdefull och insiktsfull analys!

  • 30 juni, 2022 at 16:27

   Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.