Båtkoll i Trosa hamn 20220623

Idag blev det en tidig runda. Hade ju tandläkartid bokad 07.45, och promenaden skulle vara avklarad innan dess. Som synes lite molnigt, men temperaturen var 15 grader redan vid sjutiden. Sommarvärmen är på väg. Dags att ta upp fläktarna ur källaren, och hänga upp insektsnäten vid balkongdörren…

 

Det är fortsatt en stor del utländska seglare i hamnen. Mest tyskar, men också norska och nederländska båtar. Här är en fullpackad norsk Bavaria 42 Ocean. (1998) Design slovenska J&J design. Och J&J är bröderna Japec och Jernej Jakopin.

En något nyare Bavaria i from av Bavaria Cruiser 40 från 2010. Här är det Farr Yacht Design tillsammans med BMW som står för design. Det har ju blivit lite ”inne” nu att blanda in bildesigners i båtarna. Elan har ju nu ett sammarbete med Porsche.

Ytterligare en gammal Bavaria? Nä, det är en Elan 34 från 1991, design…ja, det syns nog, J&J Design.

Det här känner väl många igen, en Vindö-båt. Den här, Vindö 452 kom i mitten på 80-talet som en uppdatering av Vindö 45. Sedan blev det även en Vindö 453. Design John H Lindblom.

En gul båt, för mig okänd modell. Kanske runt 26 fot, och jag tror att det är en tysk nationalitet.

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.