Båtkoll i Trosa hamn 20220605

En solig morgon, och kanske den varmaste dagen hittills i år. 16 grader vid halvåtta när jag gick ut på dagens runda. Jag noterade idag att jag möter många hundägare på min runda…sju hundar idag :-D

Idag är det en ordentlig blandning av farkoster i båtkollen….

 

Dagens båtkoll börjar med en Bavaria 32 från början på 2000-talet. Bavaria är ju knappast nån snabbseglare utan får väl nästan räknas som en flytande husvagn. Men det går ju att segla dom, och kanske seglar de till och med bättre än båten på nästa bild. Även en Winga 87 går ju att segla. Men jag ser det mer som en motorbåt med nödrigg ;-) Design Rolf Eliasson 1978.

 

Och här en som seglar betydligt bättre. Diva 34 SC från Berndt Lindquists ritbord 2017. Kanske inte så vacker, men jag gillar designen. Väldigt bred i aktern upptill, medan vattenlinjen är ordentligt indragen. Just denna båt är Torshällabåten Rymling som nyligen kom tvåa i sin klass på Raymarine 2star. Ligger den här till nästa helg? Varför inte segla Sörmlandsregattan?

Ytterligare en 2star-deltagare i from av Jeanneau SunFast 3600 Groovie. Ingen seger i år, men många segrar tidigare. Franska Andrieu står för design, 2012.

Och så kan jag väl ta med en motorbåt ibland också…speciellt om den ser ut så här. Vet inte mycket om den mer än att den heter Silvia.

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “Båtkoll i Trosa hamn 20220605

 1. Johan C
  5 juni, 2022 at 10:50

  Trevligt med båtkoll igen. :)

  Jag är tämligen säker på att din okända trämotorbåt heter M/Y Silva.
  Denä ritades av CG Pettersson och byggdes i Göteborg 1923-24 (alltså nästan 100 år gammal),
  https://sv.wikipedia.org/wiki/M/Y_Silva

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.