Raymarine 2star 22 | Mindre än 3 dagar till start

Torsdag morgon och det är nu mindre än tre dagar till start på Raymarine 2star. Någon startlista har jag ännu inte sett till. Men anmälningslistan har krympt en aning till 66 båtar. Förra året startade 64.

Jag har knåpat ihop en egen startlista på kul, men den lär inte likna arrangörens. Mina startgrupper blir dog lite för ojämnt fördelade i antal båtar. Jag har fått reda på att det ska vara fem startgrupper. Och på min startlista är det bara åtta båtar i startgrupp 1. Sedan är det 13 till 17 båtar i de andra grupperna. Jag har då tänkt på att försöka få med lika båttyper i samma grupper till exempel så att alla X-332 hamnar i samma grupp. Men jag gissar att arrangören väljer att fördela ut antalet båtar lite mer jämt inom grupperna.

Som sagt, ingen startlista, och då blir det heller ingen rankinglista ännu. Och kommer startlistan under dagen så blir det ingen ranking förrän i morgon. Jag är nämligen förvisad till arbetet i eftermiddag/kväll…

Väderkartorna inför racet visar inte på något högsommarväder direkt. Ostadigt och ganska osäkra vindprognoser skulle jag säga. Det är väl högtrycket över Island som bestämmer att en rad med mindre lågtryck ska snurra omkring över Europa. På de väderkartor jag kollar så är det svårt att säga nu vad det blir för vindar respektive etapp. Men det verkar snarare bli lätta växlade vindar än friska. Temperaturen lär ligga på runt 10 grader, dag som natt. Risk för regn då och då, men inga större mängder verkar det bli.

Det kommer att bli en enklare live-sändning från starten där jag medverkar som ”expert”. Hur det kommer att funka och hur kvalitén på bilden blir låter jag vara osagt. Tror att det blir via tävlingens Facebook-sida.

Och om jag fattat rätt så blir trackingen i år via Trac Trac

Som medlem i Trosa Båtklubb kommer jag naturligtvis att ha ett litet extra öga på våra tre TBK-deltagare. Torbjörn Blomberg som seglar X-35 Sedna, Anders Mathson som seglar Dehler 34 Funny Too och Åke Wikström som seglar ombord på Dehler 29 Funny. Sedna ligger för övrigt på land och torkar just nu. Botten är tvättad och här lämnas inte mycket åt slumpen.

I väntan på den officiella startlistan kan ni ju roa er med att kolla in mina listor HÄR >>> Under fliken ”SRS-sorterat så är SRS-talen färgmarkerade enligt min egen gruppindelning för tillfället. Men som sagt, arrangören har säkert egna tankar.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “Raymarine 2star 22 | Mindre än 3 dagar till start

  1. 26 maj, 2022 at 12:34

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.