SM i Havskappsegling flyttas

KSSS skulle arrangera SM i havskappsegling med plats i Nynäshamn i början på juni. Kul tyckte jag som funderade på att åka dit och kolla in båtar och kanske segling. Men med bara 2 veckor kvar till start väljer arrangören att flytta tävlingsplatsen till Sandhamn. På Facebook har jag sett en hel del frågande och bistra kommentarer. Många har ju bokat boende och planerat transporter och även andra seglingar. Det ställer till en del problem. I samband med SM körs även en öppen regatta i både full crew och shorthanded.

Flera team hade planerat att segla Raymarine 2star i Oxelösund med start söndag 29 maj och sedan dra vidare till Nynäshamn för SM, men får många blir det för tajt, och jag vet minst en som hoppar av 2star. Jag gissar att det blir fler som hoppar av.

Någon förklaring till den sena flytten har jag inte sett. Men kanske tror de att det ska komma fler deltagare. Men då kanske de ska ändra plats även på tävlingens Sailarena-sida som fortfarande anger Nynäshamn som plats.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.