Båtkoll 2021 | De största båtarna

Då har turen kommit till en summering av de största båtarna i Trosa hamn under sommaren, och det är naturligtvis segelbåtar som gäller. Annars hade nog en hel del båtar utan mast letat sig in på listan. För enkelhetens skull blir listan från 1 till 10, även om det vore roligare med en bakvänd lista.

Störst av alla under sommaren är denna franska modell, Jeanneau Sun Odyssey 57. Med sin längd på 17,78 m är det sommarens klart längsta segelbåt i Trosa Hamn. 5 meter bred och 2,5 meter djupt. Gissar att botten är nära kölen…

Den här 16 meter långa Swede 55:an är då den näst längsta båten på listan. Men det är ju lite smalare än ovanstående. Det går ju nästan in två Swede 55or i en Sun Odyssey 57. Knud H. Reimers står naturligtvis för de långa vackra linjerna.
Här är ytterligare en stor blå båt. En stabil cruiser i form av Beneteau 50. Längd 15,47 och 13 ton.

Wasa Yachts flaggskepp i form av Wasa Atlantic. Tre centimeter kortare än Benetean på bilden ovan.

Här är en något modernare farkost i form av Jeanneau Sun Odyssey 509.

Det här är en lite mer udda båt, Nederländska Trintella 49. 15 meter lång och drygt 16 ton. Men den har fällköl vilket gör att den nog inte står i dyn här. Van den Stadt är designer.

Det här är nog sommarens bredaste båt. Privilege 495, 7,32 bred. Nästan som längden på min Express. Som många flerskrovsbåtar har denna franskt ursprung och är designad av Marc Lombard.

Den här ser nog alla att det är en Hallberg Rassy, 46 fot. Bilden är från förra sommaren då HR 46an i år gömde sig bakom en annan stor båt och inte blev så bra på bild.

Sent på sommaren dök denna aluminium-båt upp vid bryggan. Allures 45.9. Även det en fransk modell designad Berret/Racoupeau.

 Och till sist den minsta av de största, en västkustbyggd CR 470. 14,58 meter på längden och design Stephen Jones. Samma designer som Prima 38, som ju är en fin seglare. Gissar att denna seglar rätt okej trots sin vikt på 15,5 ton.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.