Båtkoll 2021 summering

Flera av mina följare har hört av sig och vill ha mer ”båtkoll”, nån form av sammanfattning, och här kommer ett inlägg med en ”topplista” på årets båtar i Trosa Hamn.

Från 19 juni till 28 augusti tog jag min dagliga runda varje dag. Det blev även några sporadiska rundor före och efter dessa datum. Grundtanken var ju att ta mig ut för att få motion, men för att ha ett mål så blev det att kolla båtar i hamnen. Det slutade ju med att jag fotograferade och räknade samtliga segelbåtar varje dag. Och naturligtvis förde jag statistik på detta. Lite nördigt, men statistik är ett stort intresse.

Totalt blev det 512 olika båtmodeller. Och totalt 1799 båtar. Det var ca 50 modeller fler än förra året och cirka 200 båtar mer, men då blev det 14 fler promenader också.

Vilka modeller är då de vanligaste? Det intressanta är att det är väldigt stora skillnader i år jämfört mot förra året. Till exempel var en av förra årets vanligaste båtar Fenix då med totalt 14 båtar, i år bara 6.

Årets topp 5 ser ut som följer:

Delad 5)

 Maxi 95

Linjett 32

Bavaria 37 Cruiser (2005)

Plats 4)

Bavaria 36 (2000)

Plats 3)

Comfortina 32

Plats 2)

Maxi 999

Plats 1)


Scanmar 33

Scanmar 33 sågs hela 22 gånger i hamnen under sommaren, jämfört med 15 för tvåan Maxi 999. Förra året var det Linjett 32 i topp.

Fler ”listor” kommer. Vilka listor jag sätter ihop återstår att se.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.