Ett sista ryck innan säsongen är över

Om två veckor, 25 september är det planerat med kappseglingen Sista Rycket här i Trosa. Jag räknar inte med något stor-deltagande, utan är mest glad om det blir nåt race. Sista Rycket var en tävling som kom till på 80-talet, just som ett sista ryck på säsongen. Då en enkel tävling utan funktionärer och med endast en rundning, Landsorts Bredgrund. Deltagarna tog sin egen tid och vägen till och från Landsort var valfri. Tyvärr var banan lite väl lång, och framför allt ofta halvvind ut och in eftersom det ofta är sydvästvind. Något når när det blåste kuling kortade vi banan och rundade Rökogrundet i stället och sedan förblev banan så några år innan deltagarantalet sjönk så mycket att vi strök tävlingen ur programmet.

Årets banan är inte klar, men det lutar väl åt att vi hamnar där runt Rökogrundet eller så…

På senare år har dock TBKs Höstsegling tvingats in i augusti och det kändes lite väl tidigt att avsluta redan då, och när jag inte fick lägga Höstseglingen en eller två veckor senare då andra klubbar ville ha sina race då, så tänkte jag att vi testar med Sista Rycket igen…

Planen är en bana på närmare 20 Nm, gärna en bit ut på öppet vatten. Halv jaktstart, dels för att individuell start gör att vi inte ens behöver en startlinje, utan det räcker med ett startmärke att starta vid. Den halva jaktstarten där starttid beräknas på ett rundningsmärke ungefär halvvägs gör att de tävlande får en avstämning på hur de ligger till, samtidigt som man efter mål kan räkna om tiderna utan att nån tycker det är fel att första båt i mål inte vinner.

För er som har en tanke på att deltaga så kommer starten att ske vid Knytnäven söder om Doftskär, detta för att det ska bli lite mer centralt för båtar från andra klubbar. Kom direkt till start!

Notera att anmälningstiden går ut redan på tisdagen före start. Detta för att vi dels ska hinna fixa startlistor och bana i lugn och ro, och att vi i god tid ska kunna se om det blir nått race. I inbjudan står även att det ska vara minst fyra anmälda vid sista anmälningstid för att tävlingen ska köras.

Anmälan och mer info om tävlingen här >>>

Anmäl dig nu!

1 comment for “Ett sista ryck innan säsongen är över

  1. 15 september, 2021 at 09:09

    Hoppas ni får tillräckligt med anmälningar. Nu är ju skärgården som allra bäst. Man får ha den nästan helt för sig själv och blåsigt ska det ju bli framöver utlovar vädret. Vi får hoppas på att det blir fina segelvindar för er! Må segelsäsongen vara länge i år :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.