Båtkoll i Trosa hamn 20210828

Jag går fortfarande varje dag min promenad. I ösregn i torsdags, men avstod i fredags då det blev ont om tid. Tror jag fick min motion i alla fall då jag spelade padel i två timmar efter jobbet.
Det dyker fortfarande upp nya båtar i hamnen, trots höstrusket.

Jag börjar dock med denna, som varit med tidigare, men ligger kvar. En tysk båt som ser lite ”rejsig” ut, och jag skrev tidigare att den hade drag av Olle Enderlein. Jag vet fortfarande inget nytt, men den här bilden visar tydligare skrovlinjerna, och visst ser det ut som en OE 36 med trädäck och träöverbyggnad?

Här är en av de av alla Sun Odyssey-modeller, den vanligaste kanske. En Jeanneau Sun Odyssey 35. Marc Lombard står för design och året var 2003.

Här är en ganska ovanlig båt, men den syns då och då i hamnar och resultatlistor. Eloge 38, design Lennart Gustafsson, 80-tal. Till en början byggdes de i Sundsvall och senare i Motala. Notera mastlutningen på Comfortinan i bakgrunden. Lite framåt-lut…

Här är en av årets större båtar, och ganska udda. Har aldrig sett eller ens hört modell-namnet tidigare. Trintella 49, med Nederländsk flagga i aktern och hemmahamn i Rotterdam. En aluminiumbåt från mitten på 80-talet designad av E. G. van den Stadt. 15 meter lång, 17 ton. Centerbord med max djup på 3 meter.

Då är den här lite mer känd, en lång och smal Wasa 30 design Leif Ängemark 1978.

Och det här tror jag är en gammal Najad 34. Design Olle Enderlein 1972, och denna är nog en av de tidigare årsmodellerna.

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “Båtkoll i Trosa hamn 20210828

  1. Johan C
    29 augusti, 2021 at 17:41

    Jag tycker nog att träbåten ser ut att vara något kortare än 36 fot?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.