Höstseglingen Inställd!

RegnmolnRegnet vräker ner, Landsort rapporterar 13 m/s och termometern visar 13 grader. Dessutom är det bara tre båtar på anmälningslistan till lördagens Höstsegling. Men seglarna kom i sista stund överens om att ställa in seglingen. Varför åka ut och blöta ner sig, och riskera skador och haverier med bara tre deltagare? Skönt, men också tråkigt. Hade det varit bättre väder hade vi nog kört ändå. Hade det varit fler deltagare hade vi nog orkat trotsa vädret. Och det är ju deltagaranatalet som är det stora problemet. Bara tre anmälda!

Det jag är mest ur och besviken över ar att Nyköpings SS bara för några veckor sedan valde att lägga in sin tävling familjeseglingen just idag. Det tappade vi kanske två-tre deltagare på, och jag tycker det är riktigt dåligt att göra så. På det sättet får vi knappast bättre seglingsdeltagande i vår del av landet.

Några seglare har naturligtvis sina skäl att inte vara med, så är det ju alltid, men när vi är så få blir det sårbart om en av de som brukar vara med plötsligt är bortrest, och en avstår för att besättningen inte är tillgänglig.

Det är ju tveksamt om det är lättare att få ihop deltagare till Sista Rycket den 25 september.

Trosas seglingskommitté kommer inom kort att sätta sig och fundera på framtiden. Något måste göras för att om möjligt få ut fler seglare på vattnet. Annars är det slutseglat snart. ”gubbarna”, Jim, Anders, Hasse, Limpan…dom seglare kanske inte så många år till, och då måste det ju finnas några andra som seglare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.