Båtkoll i Trosa hamn 20210630

Onsdag kväll och jag har precis tagit min andra covid-spruta. Och än så länge står jag på benen. Efter första var jag helt däckad efter 20 timmar. Får se om det blir lika nu…

Onsdag betyder också Musik-quiz på Kölsvinet i Trosa hamn, och där var det packat. Hur är det med corona-restriktionerna..?

Även i hamnen börjar det bli fullt. Jag räknade till 35 båtar med någon form av segelbar mast, och nästan lika många motorbåtar. Många av dagens båtar är okända modeller för mig, och dessa hamnar förstås här på bild.

Den första okända är denna klassiska träbåt. Namnet på den är Catalina, och den ser lång ut, 12-14 meter, och den har skonar-rigg, det heter väl så när den bakre masten är högre än den främre?


Sedan har vi denna inte speciellt vackra skapelse. Tysk flagga på aktern och tydligt en stålbåt på cirka 45 fot.

Den här ser ju faktiskt lite kul ut. Mer motorbåt än segelbåt, och seglar förmodligen inget vidare. Men vad kan det vara för något?

Och här är ytterligare en som jag inte kan. Först trodde jag att det var en Conqubin 38, men den är kortare. Den här är nånstans mellan 32 till 35 fot gissar jag. 80-tal? Halvton?

Denna känner nog de flesta till, och efter som det just nu är den vanligaste båten under juni i Trosa hamn så får den hamna på bild i dag. Pelle Pettersson-ritade Maxi 95 från 1974. En väldigt stor båt på 70-talet minns jag.

Denna båt ser nog de flesta att det är en Vindö, och jag vet att det är en Vindö 45. Och av en slump hittade jag en gammal annons på just denna båt, och därmed vet jag att detta är nummer 110, och den såldes först till Tyskland för att sedan hamna i Uddevalla, och sedan 2018 såldes den vidare. Med tanke på att båten är från 1986 är det riktigt välhållen.

Hamnen kryllade idag av Bavariabåtar. Jag tror jag räknade till sex Bavaria-båtar, och här är en av dessa, en Bavaria 35 Match. Bavarias Match-serie innehäll tre modeller, men dessa blev inte så långvariga. Tror bara de såldes under tre år eller något sådant, och några ytterligare lite mer raciga båtar har väl inte dykt upp i Bavarias modell-program senare. Amerikanen Doug Peterson stog för design. Han är väl mest känd annars för Baltic-båtarna på 80-talet, och en del framgångsrika kappseglare.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

2 comments for “Båtkoll i Trosa hamn 20210630

 1. Annica
  2 augusti, 2021 at 08:19

  Hej

  Kan man ligga med en Azimut 43 längst in i hamnen i Trosa? Vet du om det är fullt längst in ❤️

  Mvh Annica

  • 2 augusti, 2021 at 12:12

   I inre hamnen menar du? Där var det helt tomt idag när jag gick förbi. Längst in i ytterhamnen går det säkert att fixa in nån båt också. Där brukar det ligga stora båtar…vid macken och sjöräddningen typ.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.