Båtarna sjösatta

Tango_210424I dag på lördagmorgonen sjösattes båda våra båtar. Tango var först i, och en kvart senare flöt även Mistli. Allt funkade strålande och hela sjösättningsdagen med sex båtar var avklarad på drygt 2 timmar. Det var lite kyligt på morgonen, och vid lunchtid kom det en del snöbyar.

Vi passade även på att masta på båda båtarna, och även det flöt på rätt bra. Tror det tog mindre än en timme att fixa masterna och masta på. Numera ligger de båda båtarna bredvid varandra på bryggan, vilket kan vara praktiskt.

Viktigast just nu är att städa ur Tango för att kunna lägga ner dynor och segel. På grund av renoveringsarbeten i lägenheten måste jag ha all plats i källarförrådet till annat.

Mistli_roder

Pappa har ju pysslat hela vintern med att bygga om rodret på Mistli. Lite smalare, lite djupare och kapat skäddan en hel del framför rodret. Det funkade i alla fall att styra på vägen ut till båtplatsen. Återstår att se hur hon uppför sig för segel senare.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.