30 år sedan…

I sommar är det 30 år sedan vi seglade Öland Runt första gången, och tog hem totalsegern. 25 juli startade vi utanför Borgholm i lätta växlande vindar, och på lördag morgonen gick vi i mål.

borgholm_1991

Tyvärr har jag haft bort resultaten, och jag har sökt efter dessa med ljus och lykta. Kontaktat arrangörer och flera som deltog det året. Sökt på webben i diverse mediaarkiv, men inte funnit något. Möjligen är det nån deltagare som har något ligger undangömt på vinden…kanske har Borgholms Bibliotek något, men även de har jag varit i kontakt med och fått svar att jag måste komma dit personligen…

Jag minns rätt mycket från racet. Att vädret passade oss perfekt med lätta växlande vindar. Att vi höll hårt på vår strategi trots att de flesta valde en annan väg.

Runt 80 båtar deltog totalt vill jag minnas. Vi seglade IMS där vi vann totalt, men i Svenska Dagbladet kunde vi läsa ”Big T vann Öland Runt”. I själva verket kom de ju sist….

Under året har jag en tanke att skriva om denna tävling. Det lär bli ett långt inlägg, kanske uppdelat på fler. Men det vore kul med resultaten…Hjälp mig! Nån som minns någonting kanske ;-) Kommentera, eller maila niklas@tangosailing.nu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.