Nya regelboken finns att beställa

Som jag skrivit tidigare är det en ny regelbok i år. Och den finns nu att beställa på SSFs hemsida. För den som tycker det är för mycket pengar med 150 kronor och nöjer sig med en PDF så finns det också.

Ett tips är World Sailings App där man kan ha tillgång till både originalreglerna och den svenska översättningen. I skrivande stund är dock inte den svenska varianten uppdaterad.

HÄR köper du den fysiska regelboken >>>

HÄR finns PDF:en >>>

Även den webb-baserade regelkursen är uppdaterad.

Det är kanske inte så mycket nya regler utan mest omformuleringar och kortare texter. Många regler har också fått nya nummer. Regel 55 har blivit regel 47, om nån nu vet vad regel 55 är…

En regeländring som kan vara värd att notera är när man startar respektive går i mål. Tidigare har det ju stått något i still med att ”båt och utrustning i sitt normala läge” vilket ju inneburit att är spinnakern över startlinjen på en läns-start så är man för tidig. Samma vid målgång, där en spinnaker i sitt normala läge är målgång. Nu har man ändrat detta till att bara gälla skrov. Så ett peke eller segel som skär mållinjen räknas inte, utan man går i mil först när skrovet når mållinjen. Och ett peke som är över startlinjen är då inte tjuvstart.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.