E-segling | Ett stort steg framåt

Tango_VRFör två veckor sedan kördes den första delen i Svenska e-mästerskapen i segling. Den gången gick det inte så bra för mig. Sist i mål i de två första racen i min grupp. I sista racet lyckades jag knipa två placeringar.

Jag hade fram till den dagen seglat (spelat) på datorn, men min bror övertygade mig om att det var bättre att köra på iPaden. Jag hade ju en vana att trycka på fel knappar titt som tätt när jag körde på datorn. Men på paddan, eller telefonen för den delen har man ju bara de knappar som ingår så att säga direkt på skärmen.

Första racen via paddan gick inte alls bra. Det var som att börja om, att lära sig på nytt. Men jag körde vidare och ett visst hopp kände jag i alla fall och bestämde mig för att köra dagens SM-race via paddan.

Första racet gick rätt skapligt. Minns inte så mycket, men det känns helt klart lättare att manövrera båten med små marginaler via paddan jämfört med datorn.
Jag seglade in på åttonde plats, vilket justerades till tionde med några tiondels sekunds marginal. Knappt 20 startande, så det här var ju ett ordentligt kliv uppåt. Och bakom mig hade jag arrangören själv, Harding.

Race nummer två startade jag sämre och var nere i botten. Men trots en ordentlig miss seglade jag upp mig till plats 14 innan målgång. I de första racen var det J/70 och FarEast 28, tror jag, men till det tredje racet blev det Ocean racer som jag inte kört så mycket.

Den båten verkade dock passa mig.
Med två hyggliga resultat bestämde jag mig för att vara lite tuffare på startlinjen. Vad hade jag att förlora?
En rätt hygglig start långt ner i lä, men en massa båtar i vägen i lovart när jag ville slå.
De slog dock i tid och jag kunde med fri vind slå upp mot kryssmärket, som jag något överraskad rundade som fyra.

Nu var det bara att vara lugn och kall.
Avståndet till de bakomvarande ökade och fjärdeplatsen behölls i mål.

Sist för två veckor sedan, en fjärde plats nu i ett race. Det känns rätt bra.

I en annan startgrupp vet jag att min bror seglade starkt med resultaten 2-1-2, och han låg ju nia totalt av nästan 80 deltagare redan innan dagens race. Gissar att han tar något steg uppåt i listorna. De tio bästa efter sex tisdagar får köra i finalen där även de tio bästa svenskarna på Virtual regattas ranking är kvalificerade.

Bland alla deltagare finns bland annat Lasse Linger, Björn Hansen, Patrik Sahlén, Mathias Hermansson…

Resultaten kommer att uppdateras HÄR >>>

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.