Trosa BKs seglingskommitté ser framåt

För någon månad sedan skrev jag ju ett inlägg om att det saknades kandidater till klubbens kappseglingskommitté inför Årsmötet. Valberedningen meddelade nån vecka innan mötet att de misslyckats med att få fram två personer till de vakanta platserna inför valet på årsmötet. Jag kan ju tillägga att jag hade skickat en lista med åtta tips redan i maj till valberedningen.

Jag tog då själv tag i saken och kontaktade en person på min lista, och efter ett par dagars funderande fick jag ett positivt svar av den personen, Tobias Lindahl. Så svårt var det att fixa en kandidat till TBKs seglingskommitté ;-) Jag fortsatte sedan med ytterligare en person som dock var tveksam och inte sa ja.
Tobias blev sedan vald på mötet, så jag har i alla fall en medarbetare inför 2021 års seglingssäsong.

Tobias är en ung seglingsintresserad motorbåtsägare. Han har deltagit i klubbens ungdomsverksamhet och har på senare år seglat en hel del på somrarna med lånade och hyrda båtar. En perfekt person som kollega till mig alltså. Jag ficar allt före, tävlingen, jag seglar och han kör start- och målbåt…ungefär….

Med hjälp av Tobias ska jag nog kunna fixa till TBKs seglingar under året, men kanske inte så mycket mer än så. Jag har ju lite andra idéer. Vi måste ju få in lite nya seglare på banorna, och det räcker inte bara med att köra på. Men vi får se vad vi kan hitta på. Jag har ju ytterligare två uppdrag i klubben, redaktionen och IT. Och så ska jag ju segla själv.

IMG_3699Planen är i alla fall följande: Notstickshällan Race ska gå av stapeln den 22 maj. Pingstafton, och tyvärr samma dag som Ornö Runt och Pingstregattan i Nävekvarn. Risken finns att nån Södertäljebåt väljer Ornö och att nån Nyköpingsbåt väljer Nävekvarn. Men, jag kan inte arrangera helgen innan. Då har jag fullt upp med att packa ihop min lägenhet som ska vara utrymd på måndagen för totalrenovering. Helgen efter är Örsbaken Doublehanded planerad på lördagen och 2star startar redan på söndagen.
22 maj lär det bli, och jag hoppas att vi får arrangera full crew-tävling.

Sörmlandsregattan, troligen den 12 juni. Den brukar köras samma dag som Trosa Marknad, och den brukar hållas andra lördagen i juni. Med tanke på den tunna seglingskommittén i Trosa så får vi väl se hur mycket vi kan bidra med i denna tävling.

Höstseglingen, som ju är en shorthanded-tävling har de senaste åren körts sista lördagen i augusti. Det tycker jag inte är optimalt. Det ska ju vara just en höstsegling, men det är trångt i kalendern. I år kanske jag kan få in den 11 september, och Östertälje går med på att köra Radön Open den 18 sept.
Arkö Runt är planerad till 4 september, och jag hoppas inte OxSS fortsätter med konceptet cruising, shorthanded utan undanvindssegel.

I övrigt har jag haft lite funderingar på att få igång någon form av kvälls-seglingar. Problemet är dock att jag själv jobbar skift och därmed inte är tillgänglig varannan vecka.

1 comment for “Trosa BKs seglingskommitté ser framåt

  1. Tobias
    22 december, 2020 at 19:52

    Spännande planer och nog ska vi se till att få ihop en verksamhet även detta år Niklas!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.