E-segling | Lite bättre blev det

I går onsdag var det andra deltävlingen i KSSC (Kalmar Sprint Sailing Club) Decembercup. Det är Virtuell segling det handlar om, eller e-segling, på Virtual Regatta Inshore.
Decembercupen bestog av tre onsdagar med tre race varje gång. Första tävlingskvällen var det premiär för mig på en lite mer arrangerad tävling. Förra veckans segling fick jag stå över då jag jobbade.

Gårdagens race började rätt bra med en hygglig start i första racet och jag seglade lugnt utan allt för många missöden. Med lite flyt på slutet seglade jag in som sexa av de 18 startande, bara tiondelar bakom betydligt mer rutinerade e-seglare.

Tango_VRAndra racet gjorde jag en sämre start då jag försökte trängas i lovart. Jag blev efter, men seglade sakta upp mig till plats 12 vilket jag tycker är okej.

I tredje racet gick det dock åt skogen. Flera tajta situationer där jag har lite svårt att ha koll på manövrarna gjorde att jag tappade. På länsen gick jag långt ut och gippade in för babord mot länsmärket, och där blev det trångt. Jag försökte gambla mig in lite, men det gick inte bättre än att jag gick lite för tätt på bojen, så tätt att jag tydligen gick på fel sida, vilket jag inte riktigt uppfattade direkt. När jag sedan fattade att jag missat rundningen så var jag så lång efter att det var lika bra att stänga ner.

Här behövs det helt klart mer övning för att hålla koll på knapparna i manövrarna om jag ska hänga med i racen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.