Mistli´s Birthday BBQ Race på Sailonline.org

I morgon söndag körs årets viktigaste race på Sailonline.org. Mistli´s Birthday BBQ Race. Mistli är alltså min mammas spel-alias och hon fyller då år i morgon. Detta race har körts varje år sedan 2010 om jag har koll.

Sailonline är likt Virtual Regatta ett ”seglingsspel” där man ska styra sin båt på en bana i realtid. På Sailonline är det dock fokus just på navigeringen och strategin. Inga segelval eller sådant. Och allt är gratis. Det är heller inte lika flashigt som VR.

Söndagens race startar utanför Sandhamn och går naturligtvis i mål utanför Trosa. 61,5 Nm fågelvägen, men det är ju en ryslig massa öar i vägen också, efter som Mysingeholm ska rundas, liksom Landsort.

Båtarna som seglas är SeaCart 30 och kanske kan man hålla 10 knop i snittfart i morgon. Det ser ut att bli bra vind och en hel del motvind, men lite för lite kryss för min smak.

Pallen är mitt mål, och det brukar vara mellan 50 till 100 startande på detta race.

Kl. 15:00 går starten.

www.sailonline.org


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.