Båtkoll i Trosa hamn 20200814

Jodå, jag tar en promenad varje dag förbi hamnen, men jag samlar ihop lite bilder och skriver ett inlägg lite då och då. De senaste dagarna har det varit lite mer än 10 segelbåtar i hamnen.

Vi börjar dagens bildserie med en gammal Hallberg Rassy 352. Modellen har synts förr, men det är ju kul med lite utländska inslag, här en polsk båt.

Den här ser ju ganska rymlig ut, men jag har ingen aning om vad det är för något. Riktigt hemsk om jag får säga vad jag tycker…

Denna är betydligt snyggare. En Najad ser jag att det är, och jag tror att det är en 440 AC. AC står i det här fallet för att sittbrunnen är placerad akterut. Design Judel/Vrolijk 2005.

Olympic Sea 42 är en grekisk-byggd model, men det är egentligen samma båt som Jeanneau Sun Legend 41, och det är Doug Peterson som står för linjerna. Skulle kunna tänka mig att det är en modell speciellt byggd för chartersegling i Grekland.

Äntligen! Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge :-D Årets första Express i gästhamnen. 56 dagar har det gått sedan jag började mina promenader, och 456 olika båtmodeller…

Om ett par veckor är det föresten dags för årets Express-SM som seglas på Trälhavet, Åkersberga, och Collberg är anmäld, och han vinner om han inte tappar masten.

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

2 comments for “Båtkoll i Trosa hamn 20200814

  1. Jonas Sandh
    15 augusti, 2020 at 18:00

    Den udda båten med rött rufftak är en Westely. Ser ut som en Westerly Longbow 31 men kan även vara lite mindre modell av Westerly Longbow.

    • 15 augusti, 2020 at 19:03

      Tack igen då Jonas ;-) Ja, när jag söker på nätet på Westerly Longbow 31 så ser det ju helt klart ut att vara en sådan. Ingen vanlig båt i dessa farvatten antar jag. Vet inte om jag sett nån sådan förr.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.